Весняні перлини: На Черкащині зацвіли рідкісні підсніжники (фото)

Складчасті підсніжники ростуть в Холодному Яру на площі в понад 60 гектарів. Первоцвіти охороняють біологи і студенти-екологи, які організували патрулювання.

Фото:24 канал

У Холодному Яру Черкаської області квітують рідкісні підсніжники. Фотографії рослин оприлюднив 24 канал, інформують Патріоти України.

Такого неймовірного видовища не побачите в жодному куточку рівнинної України, бо зростає цей первоцвіт тільки на Черкащині.

Звичні суцільні його ареали трапляються у гірських місцевостях – Крим, Кавказ, північ Туреччини. Зростання підсніжника на Черкащині – то скоріше непояснюване, але дуже прекрасне явище. Є кілька версій появи цих квітів у Холодному Яру: реліктова (з прадавніх часів) та адвентивна (завезення з ареалу поширення).

Складчасті підсніжники ростуть в Холодному Яру на площі в понад 60 гектарів. Первоцвіти охороняють біологи і студенти-екологи, які організували патрулювання. За кожну зірвану квітку порушникам доведеться заплатити 62 гривні.

Чи будуть забирати в ухилянтів водійські права: Юрист пояснив усі нюанси

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:28

Відповідно до нового закону про мобілізацію, ухилянтів можуть тимчасово обмежувати у праві керувати транспортом. З відповідним позовом до суду звертатимуться ТЦК та СП, передають Патріоти України. Юрист практики військового права ЮК "Приходько та партн...

"Є просто люди, які втекли": У Зеленського пояснили посилення роботи консульств за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:59

Не існує ніякого "Варшавського майдану", а просто є люди, які втекли з країни, що воює, а тепер намагаються протестними акціями "відстоювати свої права", забувши про свої обов'язки. Про це заявив радник очільника ОП Михайло Подоляк, пише "24 Канал", пе...