"Віддячили за добру справу": У Росії побили волонтерів Greenpeace, які гасили лісові пожежі

В результаті інциденту постраждали двоє активістів: у одного з них зафіксовано струс мозку та перелом кісток носа, в іншого — переломи ребер.

Фото:www.radiosvoboda.org

В ніч на 9 вересня вісім озброєних осіб в масках напали на волонтерів — пожежників з організації Greenpeace, табір котрих був розташований в дельті річки Кубань, РФ. Як повідомила прес-служба організації «Гринпис России», активісти прибули гасити пожежі в цінних природних зонах Краснодарського краю РФ. Про це заявив керівник експедиції Григорій Куксін, повідомляють Патріоти України з посиланням на Ракурс.

"Напад стався близько першої години ночі, зловмисники перелізли через паркан. У них були палиці, ножі, пістолети. Наставили пістолети, сказали вийти, поклали на землю, трохи покопали, стріляли поруч з головою, облили якоюсь хімічною гидотою», — сказав Куксін.

В результаті інциденту постраждали двоє активістів: у одного з них зафіксовано струс мозку та перелом кісток носа, в іншого — переломи ребер. Також під час нападу було пошкоджено намети і автомобілі (кинуто світлошумову гранату) і викрадена цінна техніка.

«Говорили, що якщо ми не заберемось звідси до ранку, то ніхто нас більше не знайде, щоб ми забиралися «в свою Америку, в свою пендосію», — додав активіст.

Раніше волонтерам Greenpeace в РФ вже погрожували невідомі особи, які називають себе «казаками».

"Інколи змушений запитувати": Дуров заявив, що має українське коріння та вивчає мову

субота, 4 травень 2024, 7:45

Генеральний директор Telegram Павло Дуров заявляє, що розуміє 95% письмової української мови. Зокрема, він зазначив у Telegram, що українська мова була цікавою для нього з підліткового віку, оскільки родина його матері походить з України. Як лінгвіст з...

Важливий момент: Чи можуть Польща та інші країни силою повернути до України військовозобов’язаних чоловіків

субота, 4 травень 2024, 6:50

Польща, як і інші демократичні країни ніколи не підуть на такий крок, як видача Україні військовозобов’язаних чоловіків, яких вдома кваліфікують як ухилянтів, а за кордоном вони визнані біженцями. А консульське обслуговування громадян стосується внутрі...