Віднині за тиждень Великдень!: Християни східного обряду святкують Вербну неділю

​У це свято віряни несуть до церкви гілки верби. Вони символізують пальмове гілля, яким вітали вхід Ісуса в Єрусалим напередодні Його розп'яття.

В Україні святкують Вербну неділю. Ілюстрація:ukraine-in.ua

Сьогодні, 9 квітня, християни за юліанським календарем відзначають одне з 12 головних свят року - Вхід Господній в Єрусалим або Вербну неділю. Це свято нагадує про день у життя Ісуса Христа, коли Він за тиждень до Воскресіння в'їхав на ослиці до Єрусалиму, а Йому на зустріч вийшло багато містян, передають Патріоти України.

У Євангелії сказано, що люди встеляли Його шлях пальмовими гілками і своїм одягом, а також вітали вигуками "Осанна!", як зазвичай зверталися тільки до царя.

У це свято віряни несуть до церкви гілки верби. Вони символізують пальмове віття, яким вітали вхід Ісуса в Єрусалим напередодні Його розп'яття.

Українців уже встиг привітати із Вербною неділею прем'єр-міністр Володимир Гройсман, опублікувавши привітання на своїй сторінці у Facebook.

Слід нагадати, що починається останній тиждень перед святом Великодня, який ще називають Страсною седмицею. Протягом цього тижня, раціон людей, які дотримуються посту, переважно складатиметься із сушених та квашених овочів, а також хліба та води.

Адже за шість днів до Великодня, піст найбільш суворий. Окрім того, саме цього тижня варто наводити лад та активно готуватись до святкування Великодня та закінчення Великого посту. Так, на кожен день тижня є і традиційна робота.

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....