"Відпочив": Ветерану АТО у Кривому Розі надали путівку для оздоровлення, але за 2 години до відправлення потяга її відібрали (фото)

В Управлінні соцзахисту мотивували відмову тим, що коли ветеран отримував путівку і заповнював всі дані, то він не вказав, що є пенсіонером МВС.

Фото:https://www.0564.ua

В Управлінні праці та соцзахисту виконкому Жовтневої районної ради (згідно вивіски на установі) дали ветерану АТО Станіславу Петленку путівку в санаторно-курортний заклад, відповідно до визначених пільг, а потім за 2 години до від'їзду потяга в санаторій попередили, що у нього її забирають. Про це пише сайт 0564, передають Патріоти України.

Станіслав Петленко в 2014 році в складі 93 бригади пішов захищати цілісність і незалежність нашої країни. Пройшов Піски, Донецький аеропорт, Водяне, Бутівку. Був контужений і поранений. Він мав отримати путівку на реабілітацію. Прийшов до районного Управління праці та соцзахисту і йому таку путівку видали в санаторій в село Карпати, про що свідчить підписаний 20 червня договір.

Станіслав купив квиток на потяг в обидва боки і готував валізи. За 2 години до відправлення потяга, йому подзвонили з Управління і заявили, що у нього путівку забирають. Пояснили свою відмову тим, що він знаходиться в іншому Міністерстві як пенсіонер. Хоча, путівку він отримав як учасник АТО.

Сьогодні, 18 липня, сам ветеран АТО з дружиною і бойовими товаришами з ГО "Всеукраїнська асоціація учасників бойових дій і ветеранів антитерористичної операції" прийшли до начальника районного Управління праці та соцзахисту для з'ясування причин відмови в отриманні путівки бійцеві АТО.

В кабінеті у начальника Управління Любов Корнієнко зібралися також її заступник, юрист Управління та бойові товариші Станіслава Петленка.

Відразу було відзначено, що коли він отримував путівку і заповнював всі дані, то він не вказав, що є пенсіонером МВС. Однак, це не так, за словами юриста Асоціації, адже він пішов на пенсію після роботи в Криворізькій колонії №80, де кілька років відпрацював, але маючи великий трудовий стаж на інших посадах в інших установах.

Разом з тим, в минулому році Станіслав отримував аналогічну путівку і не було жодних проблем. На питання, чому договір про отримання путівки був підписаний 20 червня, а сказали про розірвання договору тільки 14 липня, заступник начальника районного Управління праці і соцполітики повідомила, що відразу не були перевірені всі документи, тому що повірили на слово.

Юрист громадської організації бійців АТО зазначив, що якщо у людини є кілька пільг, то він сам має право вибрати, якою саме пільгою скористатися. Станіслав в даному випадку хотів отримати путівку не як пенсіонер, а як ветеран АТО, що потребує реабілітації та відпочинку. Представники Управління посилаються на Постанову, в якій написано, що він не має права на цю путівку, бо є пенсіонером кримінально-виконавчої служби. На що юрист Асоціації відповів, що Станіслав Петленко не має такого статусу і тому він має право на отримання цієї путівки і є пенсіонером на загальних підставах.

Обидві сторони посилаються на один і той же Закон, але трактують по-різному. Хто правий, хто помиляється, будуть розбиратися компетентні органи, куди має намір віднести документи постраждала сторона. Сьогодні до кінця дня юрвідділ Управління праці та соцзахисту Жовтневого райради обіцяв надати письмову відповідь Станіславу Петленку із зазначенням причини відмови в наданні йому путівки.


Через новий закон про мобілізацію? Українці почали масово дарувати авто - МВС розкрило статистику

середа, 24 квітень 2024, 18:22

У квітні в сервісних центрах МВС спостерігається значне збільшення кількості реєстраційних процедур. З початку місяця було оформлено 110 997 заяв за договорами купівлі-продажу. Також останнім часом значно збільшилась кількість перереєстрацій автотрансп...

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...