Відповідь "відмовленцю" Данилюку: Гройсман готовий очолити оргкомітет з проведення "Євробачення-2017"

Прем'єр-міністр ще раз підкреслив: позиція уряду полягає в тому, що "Євробачення" пройде в Україні, і "ніяких дискусій з цього приводу не повинно бути".

Володимир Гройсман. Фото:espreso.tv

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Міністерству культури надати пропозиції щодо формування організаційного комітету для проведення пісенного конкурсу "Євробачення 2017" і заявив про готовність очолити цей оргкомітет. Про це він сказав 25 травня на нараді, присвяченій "Євробаченню 2017", передають Патріоти України з посиланням на прес-службу Кабміну.

"Я готовий як прем'єр-міністр стати головою, співголовою цього комітету для того, щоб дуже чітко визначити, що все буде максимально швидко, якісно, збалансовано і на високому рівні", - заявив глава уряду.

За його словами, на даний момент завдання оргкомітету полягає в тому, щоб швидко визначити план дій і місце проведення конкурсу в Україні.

Він ще раз підкреслив: позиція уряду полягає в тому, що "Євробачення" пройде в Україні, і "ніяких дискусій з цього приводу не повинно бути".

За словами прем'єра, уряд намагатиметься залучити позабюджетні ресурси для проведення конкурсу та використовувати їх ефективно і публічно. Він також вважає за доцільне співфінансування проведення конкурсу разом з містом, яке прийме його, і зазначив, що місцеві бюджети мають додаткові ресурси.

Крім того, Гройсман наголосив на необхідності забезпечення конкурентних і громадських умов для відбору міст, які висловили готовність приймати конкурс.

Як відомо, на "Євробаченні 2016" здобула перемогу українська співачка Джамала з піснею "1944", яка отримала від журі і глядачів 534 бали. Всього у фіналі конкурсу виступили представники 26 країн. Друге місце, набравши 511 балів, зайняла представниця Австралії Демі Їм, третє дісталося російському виконавцю Сергію Лазарєву, який набрав 491 бал.

За правилами конкурсу, наступне "Євробачення" має пройти в країні, виконавець якої переміг в попередньому. Таким чином, конкурс "Євробачення 2017" відбудеться в Україні.

Про готовність прийняти конкурс вже заявили Київ, Львів, Одеса, Дніпропетровськ, Херсон та Харків, причому київський мер Віталій Кличко впевнений, що проводити його будуть саме в столиці, тому що вона найбільш підготовлена.

Тим часом Міністр фінансів України Олександр Данилюк закликав "тверезо оцінити можливості і вигоди" Євробачення ", нагадавши, що світ знає випадки, коли країни передавали своє право на проведення конкурсу.

Як усі пам'ятають, Україна вже перемагала в "Євробаченні" у 2004 році - перемогу принесла співачка Руслана Лижичко з композицією "Дикі танці".

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...