Відповість за все: Командира-беркутівця судитимуть через смерть 3 євромайданівців

Досудове розслідування щодо встановлення інших організаторів та виконавців вчинених злочинів під час подій Євромайдану триває.

Ілюстрація:www.slovoidilo.uaГенпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього командира батальйону міліції особливого призначення "Беркут" ГУМВС України в Харківській області. Учора обвинувальний акт було направлено до Печерського районного суду Києва, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу ГПУ.

Екс-командира батальйону "Беркут" звинувачують у вчиненні протиправних дій під час протестних акцій. Зокрема, перевищення влади та своїх службових повноважень під час подій 1 грудня-2013 на вул. Банковій в Києві. Тобто умисне виконання явно злочинного наказу з метою перешкоджання проведенню зборів, демонстрації, вуличної ходи.

Під час тих подій командир та його підлеглі вдавалися до насильства, ображали особисту гідність потерпілих, внаслідок чого постраждали 25 учасників акцій. Крім того, беркутівці перешкоджали законній професійній діяльності журналістів, проти 19 з них застосували насильства, що в сукупності призвело до тяжких наслідків.

Щодо цих подій командиру беркутівців також інкриміновано неналежне виконання своїх службових обов’язків, внаслідок чого отримали тілесні ушкодження 26 бійців внутрішніх військ та патрульно-постової служби.

А під час подій 18 лютого-2014 на вулицях Грушевського Інститутській, Кріпосному провулку та Маріїнському парку в Києві зазначена особа проти активістів теж застосовувала надмірну фізичну силу, спеціальні засоби та приховано використовувала боєприпаси (набої) для вогнепальної зброї.

Через це загинуло 3 людини, тяжких тілесних ушкоджень зазнали 12 осіб, середньої тяжкості - 31, легких тілесних ушкоджень - 61. Також проти 3 осіб було вчинено насильницькі дії, які завдали фізичного болю та не спричинили тілесних ушкоджень.

Досудове розслідування щодо встановлення інших організаторів та виконавців вчинених злочинів під час цих подій триває.

Бронювання від мобілізації подовжено для ще однієї категорії військовозобов'язаних: Що варто знати

понеділок, 6 травень 2024, 13:22

Кабінет міністрів подовжив на місяць термін дії відстрочки від призову для працівників "Укрзалізниці". Про це йдеться в постанові уряду № 492 від 3 травня "Деякі питання бронювання військовозобов’язаних працівників залізничного транспорту", передають ...

Кабмін внесе зміни в правила перетину кордону через новий закон про мобілізацію: Кого зачепить

понеділок, 6 травень 2024, 12:50

У зв'язку з новим законом про мобілізацію в Україні, який набуде чинності 18 травня 2024 року, Кабінет міністрів внесе зміни до правил перетину кордону. Зокрема, вони стосуватимуться осіб, які мають право на відстрочку. Про це 6 травня повідомив речник...