Відправили на покаяння: Церква винесла вирок священику-гультяю із Тернополя (відео)

​Архієпископа Мстислава не відсторонили від служби і відправили в інший монастир

Архієпископ Мстислав. Фото:uapc-te.net

Архієрейський собор УАПЦ не усунув з посади і не заборонив священнослужіння єпископу Мстиславу і його клірикам, які влаштували п'яну бійку в нічному клубі Тернополя. Про це сказано в сюжеті ТСН, зазначають Патріоти України.

"Зараз в даний момент через свою негідну поведінку вибачаюся перед віруючими, перепрошую перед Богом. Предстоятель попросив вибачення за мене, і я прошу вибачення за себе, що моя негідна поведінка когось там ввела в зневіру. А все інше - після рішення комісії" , - розповів архієпископ Мстислав про свої нічному загули.

Про деталі бійки в барі він розповідати не захотів. "Є відео - подивіться. Перегляньте відео - будете бачити. Я все зі смиренням приймаю, так як належить. Згідно з канонами і так, як вирішить Архієрейський собор. Вже не такий я поганий, як мене розмалювали", - зазначив він.

За підсумком інциденту архієпископа Мстислава призначили в один з чоловічих монастирів УАПЦ. Хоча згідно з правилами Святих Апостолів він повинен бути відсторонений від служіння зі зняттям сану, не кажучи вже про кримінальну відповідальність.

"Отже, Архієрейський собор УАПЦ мав заборонити єпископу Мстиславу і його клірикам у священнослужінні. Як мінімум, як захід досудового характеру.

Зате прийняв розмите рішення. Тому що відправити ченця в монастир - це все одно, що покарати священика читанням Біблії", - сказано в сюжеті.

"Я вчора розмовляв із польським журналістом": Політолог пояснив, в якому випадку Польща може депортувати українців

четвер, 25 квітень 2024, 17:30

Політолог Володимир Фесенко пояснив, чому міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив про те, що його країна готова допомогти Україні повернути військовозобов’язаних. Він вважає, що це – відображення настроїв населення Польщі. Про це Володими...

Українців зможуть бронювати від мобілізації через "Дію": Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 17:22

Кабінет Міністрів розробляє новий порядок бронювання військовозобов'язаних, планується, що це можна буде зробити через "Дію", передають Патріоти України. Як пише «Форбс», про це повідомила перша віце-прем'єрка та міністерка економіки Юлія Свириденко, я...