"Відрізали палець наполовину, шилом тикали, били, не давали спати", - жителі Костянтинівки про катуваня бойовиками "ДНР" (відео)

Терористи знущалися зі своїх жертв як могли.

СкріншотУ Костянтинівці відбулася презентація звіту громадських організацій "Ті, хто пережили пекло" Видання стало звітом піврічної коаліції "Справедливість заради миру на Донбасі", яка об'єднала 17 громадських організацій на Донбасі. В ході презентації правозахисники розповіли про незаконні місця неволі, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Громадське ТБ Донбасу".

За словами координатора коаліції Володимира Щербаченко, звіт базується на свідченнях 160 колишніх полонених і вказує на більш ніж 70 в'язниць і місць тортур, де в'язнів містили в нелюдських умовах. "В кращому випадку - це були камери слідчих ізоляторів, там, де люди можуть міститися. У гіршому випадку - це сараї, підвали, собачі вольєри", - розповів Щербаченко.

Активіст Ярослав Маланчук, якого 60 днів утримували в підвалі Слов'янського відділу СБУ, розповів про тортури бойовиків "ДНР". "Відрізали палець наполовину, шилом тикали, били і так далі, але це було не постійно. А постійним було те, що не давали спати. Це надзвичайно складно, коли ти три дні не пив, не їв - сон б це згладжував. Але вони не давали спати. Коли ти засипав, тебе били або міліцейським кийком, або нарізаними пластиковими трубами, або електрошокером", - розповів Маланчук.

В центрі Ужгорода військовий зірвав шеврони з п'яного бійця, – журналіст

субота, 4 травень 2024, 20:53

Військовий, що перебуває на реабілітації, у центрі Ужгорода зірвав з бійця шеврони, який нібито перебував у нетверезому стані. Про це повідомив журналіст Віталій Глагола, передають Патріоти України. Подія трапилася у п'ятницю, 3 травня, на площі Шандор...

У Чехії відбувся мітинг проти заїзду проросійських байкерів (фото)

субота, 4 травень 2024, 19:59

У суботу, 4 травня, у чеському місті Брно перед головним входом до Центрального кладовища зібралась група людей з прапорами ЄС, НАТО та України, які вийшли на протест проти заїзду проросійських байкерів з нагоди закінчення Другої світової війни у Європ...