Відсунути ЗСУ для створення зони безпеки: У розвідці пояснили, які цілі переслідує РФ, загострюючи ситуацію на Донбасі

Окрім того у Москві намагаються випробувати нову адміністрацію США і країни Заходу в цілому.

Авдіївка. Ілюстрація:Новое ВремяУ Києві вважають причиною загострення ситуації на Донбасі спроби бойовиків повернути собі стратегічний опорний пункт "Алмаз-2", а також бажання РФ випробувати нову адміністрацію США і країни Заходу в цілому. Про це розповіло агентству Інтерфакс джерело в українських розвідструктурах, зазначають Патріоти України.

"Завдання РФ - відсунути наші Збройні сили для створення так званої зони безпеки", - розповіло джерело.

За його словами, ключовим для бойовиків є опорний пункт, контроль над яким вони втратили і який зараз контролюють українські військовослужбовці. Саме ця позиція, додав співрозмовник агентства, важлива для контролю над трасою Донецьк-Горлівка і Донецьк -Луганськ, що відкрило б бойовикам нові перспективи існування захоплених територій.

"Також мова йде про інтереси, пов'язані з (Авдіївським - ред) коксохімом і Донецькою фільтрувальною станцією", - пояснив він.

"Для президента РФ - це випробування нової адміністрації Трампа, такий собі зовнішньополітичний тест для світової спільноти", - додав співрозмовник агентства.

Він зазначив, що українська сторона бачить всі ознаки того, що ескалація конфлікту буде продовжуватися, оскільки Росія буде використовувати цю зону конфлікту з метою тиску на західні країни. "Ключовими з точки зору можливого загострення, крім Авдіївки, залишаються Маріуполь і Широкине", - додало джерело.

Співрозмовник агентства розповів, що бойовики, як і раніше стягують важке озброєння, артилерію, "Гради", а "керує і контролює ці процеси Генштаб РФ".

Винятки з закону: Ось кому не треба особисто йти до ТЦК

четвер, 2 травень 2024, 18:56

Що ближче новий закон про мобілізацію до набуття чинності (18 травня), відкриваються все більше нових сюрпризів, які підготували для українців законодавців. І один з них - неможливість оновити особисті дані про себе без обов'язково відвідування ТЦК та ...

Спершу була сварка: В Угорщині жорстоко вбили українця

четвер, 2 травень 2024, 18:45

У Будапешті внаслідок суперечки та бійки українець отримав смертельні ножові поранення і помер на місці. Про це повідомляє пресслужба поліції, передають Патріоти України. За даними правоохоронців, 1 травня до Центру управління діяльністю Головного упр...