Відтепер Дніпро - вже офіційно: Парубій підписав постанову про перейменування Дніпропетровська

Представники українського парламенту отримали 2 проекти постанов, в яких було прохання скасувати рішення ВР від 19 травня 2016 року. Однак вони були відхилені, бо не набрали необхідної кількості голосів.

Ілюстрація:www.bbc.com

1 червня глава українського параменту Андрій Парубій підписав постанову про перейменування Дніпропетровська в Дніпро. Даний документ раніше був прийнятий Верховною Радою. Про це пише Диалог, інформують Патріоти України.

Як повідомив Парубій, раніше до нього надходили питання щодо того, що він ніяк не підпише прийняті постанови щодо перейменування населених пунктів в ході проведення декомунізації.

За його словами, представники українського парламенту отримали 2 проекти постанов, в яких було прохання скасувати рішення Верховної Ради приймати відповідні постанови від 19 травня 2016 року.

Таким чином, Парубій не мав можливості підписати документи до того, як парламент не розгляне проекти постанови про скасування раніше прийнятих рішень.

Також голова ВР зазначив наявність можливості поставити ці постанови на голосування.

"Обидва з них не набрали необхідної кількості голосів, а насправді - 18 і 20 голосів. Обидві постанови були відхилені, і це для мене відкриває можливість підписати постанови Верховної Ради про перейменування міст і сіл, постанови по декомунізації", - пояснив ситуацію Парубій .

Він обертається назад: Над Оклахомою пронісся ультрарідкісний торнадо (відео)

субота, 4 травень 2024, 16:44

В Оклахомі у вівторок (30 квітня) сталося щось дивовижне — утворилося два дивні торнадо, один з яких був ультрарідкісний, що обертається назад, інформують Патріоти України. Торнадо, що обертається назад, виникло внаслідок потужної грози, яка утворилася...

Вже з 4 травня: ​В Україні ввели новий знак для авто

субота, 4 травень 2024, 16:15

Починаючи з 4 травня набирає чинності постанова, що на всіх автомобілях, які використовуються у якості транспорту для практичної підготовки та складання іспитів, мають змінити позначку. Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України №1128 від 27...