Війна двох відомств: У ГПУ порушили чергову справу проти НАБУ

Кримінальне провадження відкрито за фактом порушення посадовими особами НАБУ гарантій діяльності та професійної таємниці адвоката.

Ілюстрація:www.gp.gov.ua

Генпрокуратура 13 серпня порушила кримінальне провадження за фактом порушення посадовими особами Національного антикорупційного бюро гарантій діяльності та професійної таємниці адвоката. Про це повідомляє Національна асоціація адвокатів України, передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

Саме скарга керівника цієї організації Лідії Ізотової стала причиною порушення справи. В асоціації пояснили, що мова йде про вилучення адвокатського досьє адвоката Сергія Тарасюка в ході обшуку, який детективи НАБУ проводили в його офісі 27 липня.

Раніше Ізотова попросила ГПУ провести службове розслідування щодо детектива НАБУ О. Липи і начальника 5-го відділу Спеціальної антикорупційної прокуратури за перевищення ними службових повноважень, які призвели до порушення прав і інтересів адвоката.

"Мова йде про те, що ці посадові особи не мали права ініціювати і підписували клопотання про обшук адвоката, хоча згідно зі ст. 23 закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність", таке право надано Генеральному прокурору, його заступникам та керівникам регіональних прокуратур", - йдеться в повідомленні асоціації.

Ізотова цим же листом також просила ГПУ дати правову оцінку діям слідчого судді Солом'янського районного суду Макухи, який своєю постановою дозволив проведення обшуку у Тарасюка.

У повідомленні говориться, що документи і ноутбук, які були вилучені детективами під час обшуків, повернуті Тарасюку рішеннями Солом'янського районного суду від 16 серпня.

Оце так "миролюбні створіння"! Група косаток потопила 15-метрову яхту біля Марокко

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:30

Хоча косатки зазвичай миролюбні, за останні роки фіксували численні випадки, коли ці створення атакували судна. Цього тижня невідома кількість косаток потопила вітрильну яхту в водах Марокко в Гібралтарській протоці. За даними морської рятувальної служ...

Хотів подарувати свої борги за Приват державі: Коломойський не зміг розірвати договори поруки за кредитами з НБУ. КАС скасував рішення суду першої інстанції

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:15

Ексакціонер ПриватБанку Ігор Коломойський не зміг розірвати договори поруки за кредитами з Нацбанком - Київський апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції та закрив провадження у справі за позовом Коломойського. . Про це повідомляє прессл...