Війська Путіна готуються перетворити для українців Зайцеве у нову Волноваху, - Жебрівський

Голова Донецької ВЦА спільно з штабом АТО прийняли рішення закрити пункт пропуску у Зацевому до нормалізації ситуації на лінії розмежування.

Пункт пропуску у Зайцевому тепер закритий. Ілюстрація:ukr.lb.ua

Третього лютого головою Донецької військово-цивільної адміністрації Павлом Жебрівський спільно зі штабом АТО було прийнято рішення про тимчасове припинення роботи пункту пропуску Зайцеве через посилення обстрілів по даній ділянці. КПВВ закритий до нормалізації ситуації на лінії розмежування. Через закриття блокпоста Зайцеве збільшилося навантаження на інші пункти пропуску. Про це пише Радіо Свобода, інформують Патріоти України.

Прес-секретар держприкордонслужбии Олег Слободян повідомив в коментарі радіопрограмі «Донбасс.Реаліі», що навантаження на Мар'їнський блокпост збільшилося на 20%. За вчорашній день пункт пропуску перетнуло півтори тисячі осіб і 140 одиниць транспорту.

"Що стосується КПВВ Зайцеве, то основним мотивом до прийняття цього рішення була безпека тих громадян, які проходять через лінію розмежування.

Ви знаєте, що російсько-терористичні війська активізувалися останнім часом, різко збільшилася кількість обстрілів і на цьому напрямку. Тому було прийнято рішення про тимчасове припинення, з 3 лютого, роботи КПВВ Зайцеве. На який термін це рішення прийнято сказати важко", - заявляє Слободян.

Координатор ініціативи "Донбас СОС" Євгенія Величко також зазначає, що збільшилося навантаження. За словами Величко, на пунктах пропуску збільшили кількість перевіряючих, однак на блокпостах продовжують залишатися на ніч люди.

"Вчора перед Мар'їнським блокпостом залишилося ночувати близько 70 автомобілів, з вчора на сьогодні також ночували. Температура мінусова і дуже холодно, а там були люди похилого віку і сім'ї з маленькими дітьми. Основний потік транспорту, який йшов раніше на Зайцеве, перемістився в бік Курахового"- говорить вона.

Глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський зазначив, що таке рішення було викликано перш за все безпекою громадян.

"У нас є підозра, що готується Волноваський сценарій на Артемівському напрямку. Ми розуміємо, що будуть незручності для багатьох людей. Але через безпеку громадян спільно зі штабом АТО було прийнято рішення, що ми тимчасово припиняємо в'їзд і виїзд через блокпост в Зайцевому.

Коли Путін змусить бойовиків не стріляти по пункту переходу, то ми готові відновити відразу. Але політика безпеки - ключова складова", - стверджує Жебрівський.

Він пообіцяв відновити роботу пункту пропуску відразу ж, як припиняться обстріли і життям мирних жителів нічого не загрожуватиме.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...