"Він жив цими судами і вірою в те, що вбивць покарають": Невістка нікопольського "підривника" суду розповіла про свекра

Жінка вважає, що на відчайдушний крок свекор зважився саме через те, що боявся: вбивці його сина не отримають належного покарання і ось-ось вийдуть на свободу.

Приміщення Нікопольського суду після вибуху. Фото:iPress.uaДружина одного з синів 51-річного Руслана Тапаєва, який 30 листопада кинув в будівлі Нікопольського міськсуду дві гранати, Анна Шевченко вважає, що на відчайдушний крок свекра підштовхнуло те, що винні в смерті його сина могли вийти на свободу. Про це повідомляє видання КП в Україні, зазначають Патріоти України.

Так, журналісти зустрілися з жінкою в Нікопольській дитячій лікарні. Зараз вона там з наймолодшим двомісячним малюком. Крім нього, у Ганни на руках ще троє дітей, чоловік - Султан Тапаєв - відбуває термін за те, що збив на смерть двох дівчат.

"Жінка - єдина з рідні Тапаєвих, яка зараз живе в Нікополі. Всі інші переїхали в Запоріжжя після того, як в лютому 2016 року було вбито одного з братів великої родини - Різвана Тапаєва", - зазначає видання.

За словами Анни, це було рішення Руслана Тапаєва, він більше не міг залишатися в Нікополі, хоча і прожив там з сім'єю півжиття.

Так, сім'я Тапаєвих разом з дітьми переїхала з Чечні в Україну трохи більше двадцяти років тому, оселилися в Нікополі. Тут підростали п'ять синів і дві дочки. Батько сімейства особливо пишався сином Різваном. Молодий, розумний, перспективний, переїхав до Запоріжжя, навчався на політолога, спортсмен, займався громадською і політичною діяльністю. Нахабне і зухвале вбивство Різвана посеред білого дня в Нікополі, куди він приїхав відвідати рідних із Запоріжжя, стало для Тапаєва-старшого справжнім ударом.

"Батько взагалі після того, що сталося, загубився, йому вже нічого не потрібно було. У вбивстві звинуватили трьох, але насправді там було сім осіб і найголовніший, організатор, проходив у справі як свідок. За моїми відомостями, він втік з України. Руслан хвилювався, що і цих трьох випустять, тим більше що 3 грудня закінчувався черговий термін утримання їх під вартою. Він не міг цього допустити. Знаєте, він просто жив цими судами і вірою в те, що вбивць покарають", - розповіла невістка.

Анна вважає, що на відчайдушний крок свекор зважився саме через те, що боявся: вбивці Різвана не отримають належного покарання і ось-ось вийдуть на свободу. І те, що засідання 30 листопада по суті так і не відбулося, зламало його.

При цьому жінка впевнена, що його вчинок ніяк не пов'язаний з тим, що він хотів уберегти Султана, якого один з підсудних нібито погрожував дістати на "зоні".

"Це ніяк не пов'язано з Султаном, він отримав свій термін - 6 років, відбуває покарання. Його вчинок був ненавмисним, а ось Різвана вбили зумисне. Вся ця трійця досить відома в кримінальних колах Нікополя, з ними пов'язують і торгівлю наркотиками, і зброєю. Але я прошу не пов'язувати вчинок Руслана з Султаном, ніхто нікому не погрожував, це все чутки" - підкреслила вона.

Анна додала, що свекор був дуже доброю людиною, все життя пропрацював зоотехніком, допомагав усім своїм дітям, обожнював онуків. Поховають Руслана Тапаєва на мусульманському кладовищі під Дніпром, там же, де покоїться його убитий син Різван.

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як в селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...