Він знав про присутність озброєних бойовиків на аеродромі Луганська: Генералу Назарову оголосили обвинувальний акт у справі про збитий Іл-76

В результаті службового недбальства генерала влітку 2014 загинуло 49 українських десантників.

Останки збитого під Луганськом Іл-76 з українськими військовослужбовцями. Ілюстрація:espreso.tv

У Павлоградському міському районному суді, де триває розгляд справи про збитий бойовиками під Луганськом літак Іл-76 з 49 українськими військовими на борту, оголосили обвинувальний акт щодо обвинуваченого в справі генерал-майора Віктора Назарова. Обвинувальний акт оголосив представник прокуратури на судовому засіданні 23 листопада, повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Як говориться в акті, Назаров як керівник штабу АТО був зобов'язаний здійснювати управління військовими частинами, залученими до операції, аналізувати інформацію і прогнозувати ймовірні дії незаконних збройних формувань на Донбасі, проте, займаючи посаду, недбало поставився до виконання своїх службових обов'язків.

Крім того, в акті зазначено, що Назаров достеменно знав про групи бойовиків, які розташовуються на аеродромі Луганська та озброєні ПЗРК. Тобто він усвідомлював, що політ літаків на вказаний аеродром буде здійснюватися на територію противника і був проінформований про терористичну загрозу.

"13.06.2014 року в штаб АТО з СБУ надійшла інформація про те, що дві групи бойовиків, озброєні ПЗРК, вирушили до аеродрому Луганська і мають намір збивати літаки", - зазначив прокурор. За його даними, Назаров, як керівник штабу АТО не організовував протидію групам бойовиків і не гарантував безпеку українських військовослужбовців, відправлених до Луганська, що "призвело до вчинення теракту і загибелі 49 військовослужбовців".

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...