Віра Савченко розповіла подробиці про умови екстрадиції своєї сестри Надії

Українська льотчиця дійсно заповнила документи на екстрадицію, але з власними зауваженнями та погодилась заплатити росіянам штраф.

Віра Савченко. Фото: ar.volyn.ua.

Сестра засудженої в РФ української льотчиці, нардепа Надії Савченко Віра прокоментувала виданню ГОРДОН заяву Мін'юсту РФ про те, що російська сторона хоче отримати гарантії, що льотчиця буде сидіти в тюрмі на батьківщині. Новину передають Патріоти України.

"Що означає ця заява? Я дам одну підказку. Умови екстрадиції мають на увазі, що глава держави може помилувати засуджених, як там, так і тут. У мене питання: невже глава тієї держави надасть це задоволення нашому? Це один з варіантів. Мені можуть давати неправильну інформацію, так як мене теж можуть використовувати, з'являється багато суперечливої інформації", - зазначила Віра Савченко.

Відповідаючи на питання, чи підписала Надія Савченко документи про екстрадицію, її сестра сказала: "Я 3 травня розмістила в Facebook її лист, в якому вона відмовилася підписувати документи для екстрадиції - це її рукопис від 26 квітня, реакція Наді, коли їй дали папери і сказали:" Швидко заповнюй". А після цього до неї прийшов адвокат Микола Полозов , і разом з ним вона максимально коректно заповнила документи на екстрадицію. Вона навіть заплатить 30 тисяч рублів штрафу, сказала: "Нехай вони подавляться!"

Віра Савченко зазначила, що президент України Петро Порошенко "почав медійну кампанію навколо Наді". "Так, українські політики будуть за неї боротися, але я їм все одно вдячна - вони активізуються, не дають про неї забути. А якщо хто пам'ятає про Надю, то не забувають про Сенцова і Кольченка. Приїде Надя, нехай політики з нею говорять, вона сама буде приймати рішення", - підкреслила Віра.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...