"Вісім бандитів, усвідомивши свою неправоту, підняли руки і здалися в полон.Троє - відкрили вогонь" - Бутусов навів подробиці операції під Широкиним

З гуманних міркувань, українці не зразу відкрили вогонь. Декому з окупантів це зберегло життя.

Фото: http://hvylya.net/

Як вже повідомляли Патріоти України, сьогодні на Маріупольському напрямку група розвідників 8-го батальйону Української добровольчої армії під командуванням комбата позивний «Червень», за підтримки бійців 54-го розвідувального батальйону Збройних сил України взяли в полон російських восьмеро бойовиків.

Про подробиці операції розповів головний редактор Цензор.нет Юрій Бутусов в своєму Facebook.

Він зазначає, що мета операції - перевірка режиму припинення вогню на Маріупольському напрямку, відповідно до рекомендацій ОБСЄ. В результаті проведення перевірок було виявлено незаконне збройне формування, яке в порушення Мінських угод розмістилося в демілітаризованій зоні, і вело вогонь в бік позицій українських військ.

«З гуманних міркувань, щоб не порушувати перемир'я, українські воїни вирішили не відкривати вогонь, і запропонували невідомим бандитам здатися. Вісім бандитів, усвідомивши свою неправоту, підняли руки і здалися в полон. Однак троє бандитів відкрили вогонь, і здійснили таким чином, замах на вбивство громадян України, в результаті чого українські воїни були змушені знищити їх на місці», - написав він.

В результаті бою українські військові захопили велику кількість стрілецької зброї та боєприпасів.

«Всі бандити виявилися учасниками російського терористичного формування «ДНР», і свідомо намагалися спровокувати порушення режиму припинення вогню. Безсумнівно, чергове обурливе порушення бойовиками РФ Мінських угод повинно отримати оцінку світової спільноти і міжнародних організацій. Свідки цього чергового злочину - замаху на вбивство українських воїнів, захоплені зі зброєю», - заявляє журналіст.

Як зазначає Бутусов, найважливіше - завдяки якісній розвідці, гарній підготовці особового складу, правильно обраній тактиці, українські воїни не зазнали втрат. Немає ні загиблих, ні поранених.

В ході операції застосовувалися тільки дозволені Мінській угоді види озброєнь.

Як вважає журналіст, ця розвідувальна операція - на даний момент найуспішніша для захисників України в 2016 році.

«Відзначу, що ключову роль зіграли воїни-добровольці, правовий статус яких на третьому році війни держава все ще не може законодавчо визначити, і які продовжують працювати на свій страх і ризик. Також хочу подякувати керівництву Оперативно-тактичного командування «Маріуполь» за те, що підлеглі воїни не бояться проявити розумну ініціативу», - заявив Юрій Бутусов.


Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...