Вісім закладів на Херсонщині оштрафували через використання російської мови

​У скаргах до Держпродспоживслужби зазначалося, що використання російської мови при обслуговуванні є порушенням вимог мовного законодавства і прав споживачів.

Кафе у Херсоні. Ілюстрація:eatme.uaУ Херсонській області вісім господарюючих суб'єктів оштрафовані за порушення вимог мовного законодавства, а саме за використання російської мови при обслуговуванні клієнтів. Про це повідомляє прес-служба Держпродпотребслужби, передають Патріоти України.

Як зазначили у відомстві, за останній період в обласне управління служби надійшло близько 10 скарг про порушення працівниками підприємств ресторанного господарства, сфери торгівлі, аптек вимог законодавства про мовну політику.

У скаргах, зокрема, зазначалося, що інформація, зазначена в меню ресторанів, на виставкових ярликах, в касових чеках, викладена російською мовою, а персонал закладів при обслуговуванні клієнтів також спілкується російською мовою.

На думку скаржника, яким у всіх випадках був один і той же чоловік, заклади порушують його права, передбачені ст. 15 закону про захист прав споживачів.

У службі повідомили, що в ході позапланових перевірок зазначені в скаргах факти підтвердилися. У підсумку до восьми господарюючих суб'єктів були застосовані адміністративно-господарські стягнення, передбачені законом про захист прав споживачів.

Також до адміністративної відповідальності, відповідно до ч. 1 ст. 155 КУпАП, притягнуто вісім осіб, зазначили у відомстві.

В боях з російськими окупантами загинув головний сержант бригади "Хартія", орденоносець Олександр Ющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:14

Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Долинське Дніпропетровської області загинув головний сержант 13-ї бригади Національної гвардії України "Хартія" Олександр Ющенко, повідомляє пресслужба бригади. Пряма мова мера: "Штаб-сержа...

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...