"Внучка нациста": У мережі викрили фейк росЗМІ про главу МЗС Канади українського походження

За твердженнями російських журналістів, дід Христі Фріланд, Михайло Хом'як, сприяв тому, що відбувалося в концтаборі "Аушвіц", а сама міністр нібито намагалася приховати цей факт.

Христя Фріланд. Фото: Comments.UA.

Російський "Перший канал" присвятив окремий сюжет міністру закордонних справ Канади українського походження Христі Фріланд, стверджуючи, що вона намагалася приховати співпрацю її діда з нацистами. Це виявилося неправдою. Спростування даної інформації публікує "The Insider", передають Патріоти України.

За твердженнями російських журналістів, дід Фріланд, Михайло Хом'як, сприяв тому, що відбувалося в концтаборі "Аушвіц", а сама міністр нібито намагалася приховати цей факт.

Як повідомляється, до концтабору дід Фріланд Михайло Хом'як ніякого відношення не мав. Він був редактором краківської україномовної газети, лояльної до окупаційного режиму, що публікувала панегірики Гітлеру і антисемітські пасквілі. Однак, Фріланд ніколи цього не приховувала. Більш того, вона була співредактором статті історика Джона Пола Хімки, племінника Хом'яка, який опублікував дослідження про нього і його газету.

Крім того, в статті канадської газети Globe and Mail йдеться, що, за словами дочки Хом'яка, він в Кракові вів подвійну гру: разом з усією редакцією газети допомагав антинацистському підпіллю. Зокрема, в друкарні газети друкували фальшиві документи для підпільників. Втім, Химка обмовляється, що ці дані "фрагментарні і однобічні".

У будь-якому випадку, фактом залишається те, що Фріланд не приховувала відомості про свого діда, а напад російської пропаганди на неї можна пояснити проукраїнською позицією міністра, зазначає видання.

Оце так! У Львові дружину військовозобов’язаного засудили до 3 років позбавлення волі за укладення фіктивного шлюбу

четвер, 25 квітень 2024, 6:30

У судовому реєстрі повідомляється, що суд у Львівській області визнав жінку-інваліда 3 групи винною у незаконному переправленні особи через державний кордон, передають Патріоти України. Як йдеться у матеріалах справи, жінка, будучи інвалідом 3 групи, в...

"Ти вбив і не отримав покарання?": Культовий актор Алек Болдуїн потрапив в черговий скандал через застрелену ним українку (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 6:24

Відомий актор Алек Болдуїн, якому нещодавно ще раз пред'явили звинувачення за вбивство українки Галини Гатчінс під час зйомок вестерну "Іржа", потрапив знову у скандал. Про це повідомляє видання Metro. . Виявилося, що днями у одній з кав'ярень до ньог...