Водій "чорного тюльпана" вивіз 1200 загиблих бійців АТО: Волонтер Роман Синіцин розповів про щоденний подвиг звичайного водія Слави (фото)

За півдоби відгукнулися небайдужі люди, які знайшли гроші, щоб Славі купити новий автомобіль для такої непростої місії.

Водій Слава. Фото: Фейсбук.

Водій розбитої "Газелі" більше двох років самовіддано вивозить тіла загиблих бійців із зони проведення антитерористичної операції. Про складну і важливу роботу написав волонтер Роман Синіцин, передають Патріоти України.

"У Слави сумні очі і неслабий тремор в руках. У Газелі іржа по бортах, наскрізні дірки, відвалюється балон з газом і вона періодично ламається.

Слава третій рік возить тіла загиблих бійців додому і в морги. З лікарень в морги. З моргів в морги. З моргів додому. Сам живе в Дніпропетровській області, до АТО пару десятків кілометрів.", - написав він.

Синіцин розповів про те, куди їздить "чорний тюльпан" і що автомобіль 1997 року випуску вимагає термінової заміни.

"Славина Газель возила і по дванадцять тіл одночасно, в санітарних мішках. Влітку в спеку. Газель була на Волині і в Закарпатті. Десятки разів. Газель їде 70-80 кілометрів на годину. В Газелі їде Слава і гроб. Іноді їдуть бойові побратими загиблого і Отець Andriy Zelinskyy, як от сьогодні повертаючись з похоронів бійця морської піхоти в Рівному.

Але частіше Слава сам. Слава, гроб і Газель. Ящик енергетику і півтори-дві доби в дорозі. Іноді Газель тягнуть коли вона ламається. З тілом бійця. Слава каже, що десь 1200 тіл. Перевіз за увесь час.

Тільки не треба розказувати, що в МО на це усе виділяються кошти і військоммати і все нормально.

Можливо десь і нормально, але тіла возить у тому числі і Слава. На роздовбаній старій Газелі. Третій рік. Як, куди і кому йдуть кошти і чи йдуть - тема для окремої розмови.

Номери телефону Слави є у начмедів прифронтових лікарень, комбригів і замполітів. Славі дзвонять коли 200. І от зараз Слава поїде під Зайцево забирати чергового загиблого.

Я не буду постити номерів карт, Слави немає у фейсбуці, йому ніколи. Я просто шукаю спонсора, який би купив Славі нерозмитнений Спрінтер, Транзит або ЛТ з довгою базою. Неушатаний, груз-пас з ізотермічним багажним відсіком або холодильником.

Ціна питання 4-6к$. Дякую за репост", - розповів волонтер.

В кінці поста волонтер повідомив, що після публікації знайшлися два спонсора, і у Слави скоро буде нове авто.


Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...