"Воевать за Украину на Донбассе - грех. «ДНРовцы» – люди православные. Я хорошо о них знаю, они приходили. Они борятся за свое дело, им бог помагает": Представник Почаївської Лаври вразив українофобством (відео)

На питання, кому належить Крим, чернець обережно відповів, що "усім православним". Українською вести богослужіння не можна. От такого з дитинства україномовного послушника навчають батюшки-наставники у Почаївській Лаврі на Тернопільщині.

Хресна хода УПЦ МП. Фото: Укрінформ.

27 липня під час Хресної ходи УПЦ МП у Києві молодий і простодушний послушник "владики Софронія" з Почаївської Лаври казав все, чому його навчили "святі отці" у перлині православ'я Західної України. Відео із заявами опублікував Євген Штурпак на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

На питання, чому молодик так кострубато розмовляє російською мовою, той відповів, що переучує себе. «Ну, по-російськи красивіше. А сама українська мова це вже вторинне, відірване від коренів. Вона не підходить нам. У нас навіть служби на ній ніколи не ведуться», – сказав послушник.

Крім того, церковник вважає, що Україна не повинна воювати за Донбас, оскільки там, як і в Криму, православні люди, а на пряме запитання, кому належить півострів – Україні чи Росії – він відповів, що православним.

«Воювати за Україну не можна. Це – гріх. Це братовбивча війна проти православних. «ДНРівці» – люди православні. Я добре їх знаю, вони приходили деякі до нас. І вони борються за свою справу, їм бог допомагає. Це безумовно божу справу. А в Україні влада безбожна, тому за Україну воювати – це гріх», – заявив кандидат у ченці УПЦ-МП, який так і не назвав свого імені.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...