​Вони як живі: Художник з Івано-Франківська заснував власний стиль іконопису (фотофакти)

Новатор використовує унікальний декор, розписуючи образи Ісуса Христа, Діви Марії та святих угодників Божих

«Берегиня з дитям». Дошка, левкас, темпера

Художник Михайло Тимчук використовує унікальний метод іконопису. Розписуючи ікони, художник створює декор, з якого прорізаються лики, повідомляють Патріоти України з посиланням на ArtsLooker.

«Покрова з дитям». Дошка, левкас, темпераХодижник розповів, що кожен елемент тут має окреме значення. "Хочеться творити образи, які просто будуть виходити з декору. Дерева в моєму мистецтві - це життя, зародження, весь світ. Тому створюю крону дерева у вигляді кола як символ миру і життя", - зазначив Тимчук. «Воскресіння Христа». Дошка, левкас, темпера"Часто думаю про те, що кожна людина впродовж життя завжди повертається до Бога, навіть не зважаючи, що є люди, які не вірять у саму присутність його. Сакральне мовлення як листування до Бога є згадкою про нього. «Годувальниця». Дошка, левкас, темпераВарто завжди залишати в серці місце для любові, віри і надії. Без цього і немає сенсу життя, бо як би не було банально, але всі ми помремо. А що потім?

«Благовіщення». Дошка, левкас, темпера, позолотаЗараз багато митців створюють сучасні інформативні твори мистецтва, які відтворюють сьогодення, війни, насильства, спотворення і рідко залишають моменти відтворення душі. Бо гадають, що це не актуально.

«Материнство». Дошка, левкас, темпераАле поранений звір завжди біжить туди, де може віднайти надію на життя", - висловлює свій світогляд пан Михайло.«Благовіщення». Дошка, левкас, темпера, позолотаХудожник створив близько десяти ікон, серед яких "Благовіщення", "Годувальниця", "Берегиня з дитиною", "Воскресіння Христа", "Трійця".«Годувальниця». Дошка, левкас, темпера"Думаю, що було б гарно створити храм в декорі, з якого промовлять лиця святих. Хоча моє листування влаштовує мене і на цьому етапі", - мріє митець.

Назад не повернуться? Українці активно отримують громадянство Чехії

вівторок, 7 травень 2024, 14:30

Щорічно близько 5000 іноземців отримують чеське громадянство. Більшість із них - українці (майже 50%) та словаки. Про це пише видання mukachevo.net, передають Патріоти України. Як пише видання, активно змінюють паспорти також росіяни, інтерес яких до ч...

У Тернополі чоловік у військовій формі побив у супермаркеті місцевого жителя, розгорівся скандал

вівторок, 7 травень 2024, 14:22

У тернопільському супермаркеті чоловік у військовій формі побив місцевого жителя Ореста Паньківа. Зі слів потерпілого, чоловік з товаришем представилися працівниками ТЦ. Про це пише "Суспільне", передають Патріоти України. Тернополянину Оресту Паньківу...