Вони серед нас: На Київщині арештовано групу "годувальників" "ЛДНР", - Луценко (фоторепортаж)

На жаль, контрабанда до терористів - поширене явище, навіть під виглядом церковних благодійних проектів, пишуть у мережі.

Контрабанда в "ЛДНР". Фото: "Фейсбук"

Прокуратура Київської області спільно з СБУ задокументувала групу, яка у 2015-2016 роках організувала незаконний канал постачання продуктів харчування на окуповані території Донецької та Луганської областей через псевдоекспорт (призначення - Грузія, Азербайджан, Іран) на загальну суму понад 1,5 млрд грн. Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці Генпрокурор Юрій Луценко, передають Патріоти України.

"Одночасно, псевдоекспорт продуктів харчування надав підстави зловмисникам сформувати від'ємне значення податкового кредиту з ПДВ, унаслідок чого бюджетне відшкодування становило понад 260 млн грн.

За результатами проведених 14.12.2016 29 обшуків:

- оголошено про підозру та заарештовано 5 осіб за фінансування сепаратизму (ч. 4 ст.110-2 КК України);

- накладено арешт на 160 транспортних засобів, що постачали продукти харчування в "Л/ДНР";

- накладено арешт на 201 банківський рахунок підприємств, задіяних у протиправній схемі;

- вилучено понад 500 тонн металопродукції, вивезеної з "ЛНР";

- вилучено близько 1 млн грн готівкових коштів;

- вилучено документальні матеріали, електронні носії, фінансово-господарську документацію, комп'ютерну техніку, які підтверджують факти постачання продуктів харчування на територію "ДНР/ЛНР" (митні декларації з відмітками митниці "ЛНР", товаросупровідні документи ЛЕР, тощо).

Думаю, що фото цих годувальників "ЛДНР" мають бачити всі", - зауважив Луценко, публікуючи фотографії спільників сепаратистів.

На жаль, явище постачання у "ЛДНР" продуктів та інших речей (і навіть зброї) - доволі розповсюджене. Найчастіше "годують" терористів під прикриттям благодійних проектів "мирним жителям" - навіть церковних. У мережі, в тому числі на сепаратичних сторінках у "Вконтакті", поширюються чутки про такий нелегальний "бізнес" проекту УПЦ МП "Наша Лепта". Інформація перевіряється журналістами декількох видань.

Зал підспівував: alyona alyona та Jerry Heil довели до сліз промовистим номером про силу жінок

вівторок, 7 травень 2024, 23:33

У Швеції на сцені міжнародного конкурсу "Євробачення-2024" дует alyona alyona та Jerry Heil приголомшив виконанням пісні Teresa & Maria, передають Патріоти України. Виконавиці вийшли боротися за місце у фіналі під номером п'ять. У цей час зала затамува...

Хтось гниє, а в когось все нормально: Речник Повітряних сил ЗСУ жорстко пояснив, коли закінчиться війна

вівторок, 7 травень 2024, 23:05

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш поділився особистою думкою про те, коли може закінчитися війна з Росією, передають Патріоти України. Він наголосив, що ситуація дуже мінлива: ми пам’ятаємо, як ще влітку минулого року покійний очільник ПВК "Вагнер" ...