Воркута у лідерах: Які міста Росії можуть вимерти у найближчий час

Щороку населення Росії скорочується на 400 тисяч осіб.
Воркута. Фото: Вікіпедія.

У Росії існує не менше 300 міст, яким у найближчому майбутньому загрожує зникнення, інформують Патріоти України із посиланням на видання "Російська сімка".

Так, за інформацією видання, на межі зникнення знаходяться такі населені пункти в РФ:

Новокузнецьк - один з культурних і економічних центрів Сибіру. Він є лідером серед російських міст за хімічним забрудненням повітря.

Артем - місто серед лідерів за кількістю крадіжок і злочинів, пов'язаних з наркообігом. Його населення тане на очах. У 2000 році там закрили останню шахту.

Верхоянск - один з найменших міст Росії з населенням всього в 1200 чоловік. Його ще називають "містом засланців".

Іваново - так зване місто наречених. Вчені з Каліфорнійського університету, посилаючись на падіння народжуваності і зростання смертності, пророкують місту зникнення до настання 2100 року.

Артемівськ - місто золотошукачів. Зараз там проживає 1970 чоловік, за останні півстоліття чисельність населення цього міста скоротилося у п'ять разів.

Норильськ - другий за чисельністю місто за полярним колом, одночасно один з найбільш забруднених і депресивних у світі.

Воркута - місто з найшвидшими темпами вимирання в Россіі. За 10 років населення скоротилося на 25%.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...