"Вотчина" Вілкула знову "прославилась": Нардеп звернувся до СБУ через скандальну пісню у Кривому Розі, яка пролунала 9 травня

У місті під час офіційних заходів, влаштованих органами місцевого самоврядування з нагоди 9-го травня, замість патріотичних українських творів, лунала пісня "Вєрніте память", присвячена російській солдатні в Сирії.

Костянтин Усов. Фото:Facebook

Народний депутат України від "Блоку Петра Порошенка" Костянтин Усов попросив главу Служби безпеки України Василя Грицака вивчити інцидент з піснею "Поверніть пам'ять" про російських солдатів у Сирії, яка прозвучала під час церемонії покладання квітів до братської могили полеглих воїнів у Центрально-Міському районі Кривого Рогу Дніпропетровської області. Про це він написав у Fаcebook, зазначають Патріоти України.

"Кривий Ріг знову "прославився". Вчора під час офіційних заходів, влаштованих органами місцевого самоврядування з нагоди 9-го травня, замість патріотичних українських творів, лунала пісня "Вєрніте память". За повідомленнями ЗМІ - автором пісні є державний службовець країни-агресора, а сам текст присвячений російській солдатні в Сирії", - написав Усов.

Він підкреслив, що також був присутній на даних заходах. За словами нардепа, пісня і танцювальний номер здалися не доречними і дивними.

"Сьогодні я офіційно звертаюся до голови СБУ Василя Грицака з вимогою вивчити обставини цієї ситуації на предмет відповідності нормам чинного законодавства та положенням Кримінального Кодексу України. Також вимагаю встановити посадових осіб органів місцевого самоврядування, якими було розроблено та погоджено сценарний план даного заходу, а також осіб, за дорученням яких до цього сценарного плану включили російську пісню. Сором має конкретні прізвища", - зазначив Усов.

Він, як юрист, припустив, що, незважаючи на очевидну невідповідність інтересам української національної безпеки і оборони, даний інцидент не порушує чинне законодавство.

"На цей випадок я готовий спільно зі Службою безпеки України розробити і внести до парламенту законопроект, який заборонить використання на офіційних заходах всіх рівнів аудіо-візуальних і текстових творів, які були створені пропагандистською машиною Кремля, або будь-якою іншою країною, визнаною у встановлений законом спосіб державою-агресором", - заявив нардеп.

Усов також додав, що Україна цілеспрямовано відновлює свій інформаційний і гуманітарний суверенітет.

"Розробляє інструменти і методи спротиву гібридній війні. І ні дрібні криворізькі чиновники, ні їх високі покровителі, з яких пруть скрєпи та "русскій мір" - цього не зупинять", - резюмував народний депутат.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...