Врятувала тільки зброя: У Миколаєві молодики побили патрульних поліцейських

Агресивно налаштовану молодь зупинили тільки попереджувальні постріли в повітря.

Ілюстрація: vk.com.

Група молодих людей завдала тілесних ушкоджень двом патрульним у Миколаєві. Про це повідомляє прес-служба Патрульної поліції України, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Близько 1:00 під час патрулювання в Миколаєві охоронці порядку побачили групу молодих людей, які голосно лаялись. Зупинившись, патрульні розпочали профілактичну бесіду з молоддю. Однак вони не реагували на зауваження та вимогу припинити порушення. На доважок ще й почали показувати патрульним непристойні жести, вживаючи нецензурні слова. Інспектори ухвалили рішення доставити підбурювача групи до відділу поліції. Проте чоловік здійснив злісну непокору вимозі патрульного, вчинивши штовханину з поліцейським. Тим часом його товариші почали бити цього патрульного. Майже одночасно з цим напали і на іншого інспектора, вдаривши його в обличчя. Удар був такої сили, що він знепритомнів. Однак це не спинило агресивно налаштовану молодь, вони продовжували його бити.

Напарник поліцейського попередив про можливе застосування зброї, та й це не спинило групу. Він здійснив кілька попереджувальних пострілів у повітря. Правопорушники кинулися навсібіч. Одного з нападників затримали та доставили до відділу поліції. Попередньо слідчі внесли цю подію до реєстру за ч. 2 ст. 345 КК України.

Патрульні дістали травми різного ступеня тяжкості, на щастя, загрози їхньому життю не має. Попри наявність прямої небезпеки здоров'ю і життю патрульних, вони до останнього намагалися припинити порушення громадського порядку та можливі негативні наслідки групового нападу, не застосовуючи спецзасоби.

Наголошуємо, що, відповідно до ст. 43, 45, 46 Закону України «Про Національну поліцію», працівники патрульної поліції мають законні підстави застосувати до нападників вогнепальну зброю на ураження. Наразі керівництво патрульної поліції розраховує на розуміння, допомогу та співпрацю громадян.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...