Врятувати "Бацькове царство": У Білорусі почалися масові арешти через марш "дармоїдів"

Громадяни країни продовжують протести проти скандального "декрету про дармоїдів".

Акція протесту в Білорусі проти "декрету про тунеядців". Фото:http://www.dw.com/ru/

У Білорусі тривають протести проти "декрету про дармоїдів". У суботу, 18 березня, правоохоронці провели затримання журналістів різних видань, які збиралися висвітлювати мітинги в різних містах країни, передають Патріоти України з посиланням на DW.

В Борисові під час роботи у прямому ефірі на центральній площі міста були затримані кореспонденти незалежного телеканалу Белсат Ольга Чайчіц і Сергій Ковальов. Причиною затримання назвали перевірку документів. Журналістів кілька годин тримали в черговій частині, а потім відпустили.

В Кобрині після акції "недармоїдів" міліція затримала незалежних журналістів Алеся Левчука і Мілану Харитонову, які вели репортаж з місця подій.

На під'їзді до Мозиря, де також планувалася акція протесту проти "декрету про дармоїдів", співробітники ДАІ на кілька годин заблокували машину журналіста Костянтина Жуковського.

Фрілансера Ларису Щирякову затримали в Гомелі. За її словами, у міліції були претензії до її машини, яка "може перебувати в розшуку за викрадення".

У Вітебській області по дорозі на Новополоцьк міліція двічі затримувала автомобіль з журналістами Сергієм Русецьким і Володимиром Луньовим. Спочатку їх звинуватили у порушенні правил дорожнього руху і відпустили. Вдруге після затримання журналістів повезли у відділення для перевірки номерів на кузові машини, після чого дозволили поїхати.

Білоруська асоціація журналістів направила заяви в МВС і Генеральної прокуратури Білорусі, в яких закликала припинити таку практику, розслідувати всі випадки і притягнути винних до відповідальності.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко ще в квітні 2015 року підписав указ "Про попередження соціального утриманства". Згідно з документом, всі громадяни Білорусі, іноземці та особи без громадянства, які не платять податки, зобов'язані вносити щорічний збір, який становить близько 200 доларів. У лютому в Мінську пройшов "Марш розсерджених білорусів", під час якого протестувальники вимагали скасування введення зборів. Вони пообіцяли, якщо декрет не буде скасований протягом місяця, то 25 березня акція повториться.

На початку березня Лукашенко відклав сплату збору на один рік, однак скасовувати декрет не збирається. Платити по 200 доларів мають всі білоруси, які офіційно пропрацювали менше 183 днів на рік.

"Що не день, то пригоди": На концерті Анастасії Приходько знову сталася біда

четвер, 18 квітень 2024, 17:58

Співачка Анастасія Приходько повідомила, що під час її концерту знову стався неприємний інцидент. Це вже не перша сумна новина, якою артистка ділилася під час гастролей "Холодно", передають Патріоти України. Лише кілька днів тому виконавиця розповідала...

Дуже бояться: Британська розвідка пояснила, як зміна командування вплинула на діяльність флоту РФ

четвер, 18 квітень 2024, 17:50

Після заміни командувача у березні 2024 року Чорноморський флот РФ проявляє найменшу активність від початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє міністерство оборони великої Британії із посиланням на дані розвідки, передають Патріоти України....