Врятував побратимів ціною власного життя: У Миколаєві віддали найвищі військові почесті герою 36-ї бригади морської піхоти (відео)

Сергій Простяков під час виконання бойового завдання отримав важкі поранення, що виявилися несумісні з життям.

В Миколаєві попрощалися з загиблим морським піхотинцем. Скріншот.

У Миколаєві простилися з бійцем, який врятував в зоні АТО побратимів ціною свого життя. Про це йдеться у сюжеті 5 каналу, повідомляють Патріоти України.

Сергій Простяков був морським піхотинцем 36 бригади військово-морських сил. Він загинув від тяжких поранень у понеділок, 8 серпня. Жалобну церемонію влаштували у військові частині, в якій дислокується бригада.

Чоловіка мобілізували у липні торік. Він служив у десантно-штурмовому батальйоні 36 бригади морської піхоти. 3 серпня під час виконання бойового завдання неподалік Широкиного спецгрупа на автомобілі наскочила на ворожу протитанкову міну. Найтяжчих поранень зазнав саме Сергій Простяков. За його життя майже тиждень боролися медики з Дніпра. У героя залишилися батьки та молодший брат.

"Об'їжджав і знав, що там міна, яка не зірвалася посеред траси. Він знав, що вона там є. Об'їжджав машину бойової піхоти та ціною власного життя розгорнув машину так, що весь удар прийняв на себе, аби врятувати товариша та пасажира, який сидів праворуч", – каже військовослужбовець 36- бригади морської піхоти ВМС ЗСУ "Малиш".

"Ми разом починали, разом отримали берети. Тоді президент на Широкому Лані нам обом передавав їх… Хлопці з підрозділу про нього дуже добре відгукувалися та знали, що Сергій завжди прийде на допомогу у будь-яку хвилину", – згадує демобілізований військовослужбовець 36 бригади Анатолій Сторчак.

Перша українка, яка піднялася на Еверест, встановила тризуб зі сталі з Азовсталі на 8000-й вершині

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:01

Відома українська альпіністка Ірина Галай розповіла зворушливу історію про те, як вшанувала пам’ять загиблого друга дитинства на російсько-українській війні, коли піднялась на одну з найнебезпечніших гір у світу, передають Патріоти України. «У мене є 5...

Як покарають голову Броварської РДА за "п'яну" аварію

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:52

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко заявив, що голову Броварської районної державної адміністрації Володимира Майбоженка буде звільнено, після того як той скоїв ДТП, під час якої постраждали четверо людей. Про це в п'ятницю, 26 квітня, повідомила ...