"Все будет плохо": Окупаційна адміністрація попередила кримчан про "водний блекаут"

Жителям півострова нагадали, що треба забути про вільне використання води та намагатися якомога старанніше її економити.

В окупованому Криму нестача питної води вже давно очевидна. Фото: Крим. Реалії.

В окупованому Криму підприємство "Вода Криму" попросило місцевих жителів дбайливо і раціонально ставитися до споживання води, повідомляють Патріоти України.

"В даний час питна вода нам доступна в будь-яку хвилину, вона тече у нас вдома з крана. Ми можемо зварити каву, прибратися, вмитися, випрати і все це коли ми захочемо. Ми звикли не економити воду і це не може залишитися без наслідків. Щоденне раціональне використання водних ресурсів може стати вкоріненою звичкою і вам навіть не доведеться думати про це. Досить просто перестати використовувати воду даремно, не залишати кран відкритим, стежити за справністю санітарно-технічного обладнання", - йдеться в повідомленні.

При економному споживанні води, зазначає "Вода Криму", її фактичні витрати в побуті, як правило, набагато менше встановлених норм споживання. Раніше очільник "Державного комітету по водному господарству і меліорації Криму" Ігор Вайль заявив, що півострів повністю забезпечений водою на 2019 рік.

Як відомо, Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з островом. Після анексії Криму Росією в 2014 році, поставки води на півострів припинили.

Джерело: Крим.Реалії

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...