Все розтринькали: Генконструктор "Антонова" під урядовим тиском залишив Україну - ЗМІ

Дмитро Ківа переїхав з Києва до Баку, де займеться створенням азербайджанської авіаційної промисловості.

Дмитро Ківа. Фото:DT.UA

"Частину документації продали саудитам (по легких пасажирських літаках), частину - китайцям (по важких транспортних). І дійсно, навіщо після цього генконструктора? Та й навіщо взагалі "великій аграрній державі" - виробництво літаків?" Так прокоментував у своєму Facebook новину про звільнення Дмитра Ківи, генконструктора "Антонова", експерт Фонду суспільної безпеки Юрій Гаврилечко, передають Патріоти України.

Генеральний конструктор авіакомплексу "Антонов" (Україна) Дмитро Ківа переїхав з Києва до Баку, де займеться створенням азербайджанської авіаційної промисловості. "Так, я прийняв таке рішення. Воно абсолютно обдумано. Сподіваюся, мені вдасться реалізувати авіаційні проекти в інтересах Азербайджану", - повідомив Ківа RNS.

Відповідаючи на питання про таке рішення, Ківа сказав: "Мою посаду в АНТК "Антонов" просто скасували ... За моїми відомостями, зроблено це було за вказівкою "високого начальства". Так що іншого виходу у мене просто не було".

Як відомо, Ківа є розробником військово-транспортних літаків Ан-70, пасажирських літаків Ан-148 і Ан-158, регіонального пасажирського літака Ан-140, військово-транспортного літака Ан-178.

Потрапили в лікарню з отруєнням: У Курській області "бабусі" щось підмішали до паски для військових РФ

вівторок, 7 травень 2024, 7:38

У Курській області (РФ) велика група військових РФ потрапила до лікарні з тяжкими симптомами. Ймовірно, їх отруїли місцеві мешканки. Про подію розповів російський Z-канал "ВДВ за Чесність і Справедливість", передають Патріоти України. . Неприємність т...

Комуналка в Україні виросте ще сильніше: У НБУ дали прогноз, що подорожчає швидше

вівторок, 7 травень 2024, 7:30

У найближчі кілька років українці зіткнуться із черговим подорожчанням комунальних послуг. При цьому через складну ситуацію в енергетиці вартість електроенергії зростатиме швидше, ніж решта послуг ЖКГ. Про це заявили аналітики Національного банку Украї...