Все сталося "випадково"? Військовий літак РФ у Сирії атакував турецьких солдат, є загиблі

У Росії офіційні особи назвали подію нещасним випадком. Обидві сторони проводять розслідування.

Ердоган і Путін. Ілюстрація:rusofili.bg

Російський військовий літак випадково атакував турецьких солдатів в Сирії, три людини загинули, ще 11 отримали поранення. Про це повідомив представник Збройних сил Туреччини, передають Патріоти України з посиланням на Hurriyet.

Літак завдав удару по будівлі, в якій знаходилися турецькі військові в районі сирійського міста Ель-Баб.

За даним інцидентом відбулася телефонна розмова президентів РФ і Туреччини Володимира Путіна і Реджепа Ердогана. Російський лідер висловив свої співчуття турецькій стороні.

У Росії офіційні особи назвали подію нещасним випадком. Обидві сторони проводять розслідування.

Як відомо, 24 листопада 2015 року російський бомбардувальник Су-24, що виконував бойове завдання в Сирії, був збитий турецькими ВПС. Льотчику і штурману вдалося катапультуватися, проте пілот літака Олег Пєшков був розстріляний з землі місцевими бойовиками. Також під час рятувальної операції загинув морський піхотинець Олександр Позиніч. Штурмана капітана Костянтина Мурахтіна вдалося врятувати.

Усе працює! Telegram розблокував українських ботів після реакції Мінцифри

понеділок, 29 квітень 2024, 10:47

Адміністрація платформи Telegram, яка напередодні заблокувала офіційні українські чат-боти, що покликані боротися з російською агресією, скасувала своє рішення, передають Патріоти України. «Офіційні українські боти, що допомагали у боротьбі з агресією...

Оце так: Україна повідомила Єврораду про частковий відступ від конвенції з прав людини

понеділок, 29 квітень 2024, 10:30

На час воєнного стану військове керівництво України має право обмежувати свободу пересування громадян, оглядати речі та примусово вилучати приватне чи комунальне майно для державних потреб в умовах воєнного стану, згідно з оновленим переліком прав і св...