Вшанувати полеглих героїв: В Ужгороді відкрили меморіал загиблим на Донбасі бійцям АТО (фото)

Військові самостійно збирали кошти і для створення, і для встановлення пам'ятника.

Пам'ятник загиблим бійцям АТО в Ужгороді. Фото:http://www.unn.com.ua/

Сьогодні, 28 червня, в обласному центрі Закарпатської області місті Ужгороді було відкрито пам'ятник загиблим воїнам АТО. Про це інформує видання УНН, передають Патріоти України.


Відомо, що на гранітній плиті були вигравірувані прізвища жителів Закарпатської області, які загинули під час військових дій на сході України. Зокрема, пам'ятник присвячений 18 загиблим воїнам АТО, всі вони уродженці Ужгорода, Чопа або Ужгородського району.

Ініціатором проекту виступив комісар ужгородського ОМВК Микола Журавльов. У розробці меморіалу взяли участь два архітектора, а також військові. Протягом 2 тижнів військовослужбовці працювали над встановленням пам'ятника. Журавльов повідомив, що процес встановлення пам'ятника йшов непросто: військові самостійно збирали кошти і для створення, і для встановлення пам'ятника.

Меморіал складається з трьох гранітних плит з вигравіруваними іменами і прізвищами загиблих закарпатців, які загинули під час АТО. На зворотному боці плит зображені Ісус Христос, Божа Матір, а також деякі картини боїв.

Відразу після встановлення пам'ятника довелося цілодобово чергувати. За словами Журавльова, за кілька днів до відкриття меморіалу невідомі облили фарбою український прапор на ужгородській площі, тому, щоб уникнути подібних інцидентів, довелося виставити чергових.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...