Всі кримські вина, окрім "Масандри", роблять з одеського чи іноземного винограду

Гендиректор "Масандри" розповів, що у Криму виноградників мало, вони старі, і тільки його концерн вирощував свої

Фото: 24tv.ua

Кримські вина не мають нічого спільного з Кримом. Виноматеріал для виготовлення напою завжди закуповували в Одесі або в інших країнах. Про це заявив гендиректор концерну "Массандра" в Україні Генріх Мікаелян в ефірі радіо Крим.Реалії, повідомляють Патріоти України.

"За великим рахунком, усі кримські вина тільки називаються так. Виноматеріал завжди був молдавський, одеський, чилійський, грузинський - але не кримський. Виноградників було мало, вони старі. Тільки "Массандра" вирощувала свої виноградники і виготовляла виноматеріал", - розповів Мікаелян.

Напередодні гендиректор "націоналізованого" підприємства "Массандра" Яніна Павленко виступила з заявою, що в цьому році підприємство закладе на півострові близько 12 найменувань вина, "серед яких і ті, що не закладалися вже більше як 100 років". Зокрема і найтитулованішого вина - "Мускату білого Червоного каменя".

На початку 2016 року Генпрокуратура України порушила кримінальну справу проти Павленко. Причиною стала відкрита пляшка вина Херес-де-ла-Фронтера врожаю 1775 року, вартість якої оцінюють у $ 100 тис. Цю колекційну пляшку відкрили торік, під час відвідування анексованого Криму колишнім прем'єр-міністром Італії Сільвіо Берлусконі, якого запросив президент Росії Володимир Путін.

Нагадаємо, експерти розповіли, що саме в Криму закупають вино для УПЦ МП. Продається в Україні "церковне вино" найчастіше без чеків та акцизів. Виробляють його, як правило, саме на "Масандрі".

Чоловік відмовився від мобілізації через пораду брата-військового: Стало відомо, чим це закінчилось

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:58

У Чернівецькій області до 1 року та 10 місяців обмеження волі засудили чоловіка, який отримав повістку, проте ухилився від мобілізації. На суді він заявив, що в армію не пішов, оскільки його брат-військовий порадив уникати служби. Про це йдеться у вир...

Під виглядом прогулянок із собакою: СБУ затримала у Харкові коригувальника РФ, який шпигував за позиціями ЗСУ (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:47

Служба безпеки України нейтралізувала діяльність ще одного російського коригувальника, що наводив російські ракети на військові об'єкти. Ним виявився житель Харкова. Для "прикриття" під час збору розвідданих він використовував собаку, якого нібито вигу...