Всі проти законопроекту №4511: У Харкові зібрався Священний синод УПЦ МП, прийнято звернення до Верховної Ради

Стривожені московські попи застерігають, що рішення українського парламенту, на їх думку, може призвести до "релігійної ворожнечі".

Митрополит Онуфрій та духовенство УПЦ МП стурбовані законопроектом ВР. Ілюстрація:Daily - РБК-Украина

Священний Синод Української православної церкви (Московського патріархату) на засіданні в суботу в Харкові констатував, що прийняття Верховною Радою законопроектів №4128 і №4511 може призвести до релігійної ворожнечі, і закликав народних депутатів не підтримувати ці документи. Про це пише Главное, передають Патріоти України.

"Ухвалили: констатувати, що прийняття законопроектів №4128 і №4511 може призвести до релігійної ворожнечі, дискримінації, порушення свободи совісті та віросповідання. (...) Закликати народних депутатів України не приймати антицерковні і антидержавні закони", - йдеться в журналі Синоду, оприлюдненому на сайті УПЦ (МП).

У Церкви також стурбовані через можливі негативні наслідки в українському суспільстві у зв'язку з прийняттям зазначених законопроектів.

Законопроекти №4511 про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться в державі, визнаній агресором, і №4128 про можливість змінювати підпорядкованість релігійної громади будь-якого центру стояли на порядку денному парламенту для розгляду в першому читанні.

Законопроект №4511 стосується УПЦ (МП), деяких протестантських церков та інших релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться в РФ.

Життя повністю змінилось: Пара під час ремонту в кухні знайшла схований скарб на кругленьку суму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:55

Пара була приголомшена, коли під час ремонту будинку розкопала бетонну підлогу в кухні й знайшла захований скарб вартістю 60 000 фунтів стерлінгів (майже три млн гривень). Про це пише Mirror, передають Патріоти України. Роберт та Беккі Фукси розкопувал...

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...