Всіх, хто роздуває військовий психоз, я відправив би на поле бою, - Олег Басилашвілі

Відомий актор тільки зараз дізнався, як загинув його старший брат Жора, який пропав без вісті в Другу світову війну.

Олег Басілашвілі. Фото: Nnm.me.

Завдяки військовим історикам в квітні 2017 року російський актор театру і кіно, народний артист СРСР Олег Басилашвілі дізнався, як загинув його брат Георгій, який був старшим за нього на дев'ять років і відправився на війну відразу після закінчення військового училища. Про це актор розповів "Комсомольской правде", передають Патріоти України.

Басилашвілі з'ясував, що брат помер на кордоні Калузької і Смоленської областей, біля села Петуховка, після отриманого 7 вересня 1943 року поранення.

"Він був у чині капітана і був начальником штабу 973-го артполку... Щоб начальником штабу став капітан - таке рідко бувало, зазвичай полковник, підполковник, майор. Значить, всі були вибиті, і він як старший офіцер взяв на себе командування... І я так гостро відчув його біль, особливо коли читаєш, як він лежить, стан важкий, пульс ниткоподібний, дихання часте... Ось я слухаю деяких наших діячів по телевізору, які просторікують про війну, - їх би туди! Адже вони ж роздмухують військовий психоз! " - підкреслив він.

Басилашвілі зазначив, що мав приблизне уявлення про війну, як у більшості росіян.

"А що кажуть іноді відомі ведучі на телебаченні! Таке враження, що вони готують нашу свідомість, йде підготовка нашої психології до ненависті. Уроки ненависті - так це називається. Країна накачується. Всі, хто хоче задовольнити своє честолюбство, свої плани за допомогою військових дій, - я особисто всіх би відправив на фронт. Вони не знають, що таке війна", - підсумував він.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...