"Всім плакати!": У Таїланді переслідують людей, мало засмучених смертю короля

​З Таїланду надходять повідомлення про напади на людей, які недостатньо серйозно ставляться до жалоби за покійним королем. Той, хто не носить одяг траурних кольорів, серйозно ризикує.

Таїланд оплакує короля, який правив країною 70 років. Фото: SMI Express.

У Таїланді стався ряд випадків нападів на людей, які недостатньо або невідповідним способом виражають свою печаль з приводу смерті короля Пуміпона Адульядета. На острові Самуї поліцейські в супроводі збудженого натовпу відвели жінку до відділку і змусили її віддавати поклони і молитися перед портретом покійного монарха. Про це в понеділок, 17 жовтня, повідомило агентство AP, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Поліцейським довелося стримувати натовп, утримуючи її від розправи. Жінку звинувачують у написанні неповажних коментарів в інтернеті. Поліція пообіцяла "докласти всіх зусиль для розслідування справи".

Люди, які продовжують носити кольоровий одяг, а не чорний або білий, що вважаються придатними для жалоби, отримують погрози в соціальних мережах.

Представник уряду змушений був звернутися до суспільства з зауваженням, що не всі громадяни Таїланду можуть дозволити собі відповідний до жалоби одяг, і закликав до толерантності.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...