Всіма правдами і неправдами: Фігурантів смертельної ДТП у Харкові Зайцеву та Дронова намагалися витягнути на свободу

Правозахисниця Зайцевої заявила, що відносно її клієнтки "відсутність належного лікування носить характер тортур".

Зайцева і Дронов. Фото:newsroom.kh.ua

У Харкові суд продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для учасників смертельної аварії на вулиці Сумській Олені Зайцевій та Геннадію Дронову до 16 листопада. Як повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області, відповідне рішення сьогодні, 18 вересня, ухвалив суддя Київського райсуду Харкова Віктор Попрас, зазначають Патріоти України.

На початку засідання представники підсудних клопотали про те, щоб їхніх клієнтів відпустили під домашній арешт. Сам Геннадій Дронов заявив, що не збирається переховуватися від слідства і запропонував віддати правоохоронцям свої паспорти. Крім того, чоловік укотре нагадав про те, що в нього хвора мати.

"Вона не раз просила про побачення, але я відмовляв, не тому що я не хочу її бачити, а тому що вона в дуже жахливому стані. Кожен з вас може прийти і подивитися, як вона живе", - заявив Дронов.

Адвокати Зайцевої заявили про те, що їхня підзахисна потребує якісної медичної допомоги, в той час як "утримання її в СІЗО не змінить трагедію". "Відсутність належного лікування має характер тортур", - сказала представник обвинуваченої Юлія Козир.

Як повідомлялося раніше, 18 жовтня 2017 року в Харкові на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова відбулося зіткнення «Лексуса» 20-річної Олени Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора, та автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов. Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів.

На місці загинули п'ять людей, ще одна людина померла від травм у лікарні. Суд взяв під варту Дронова та Зайцеву на час проведення розслідування у справі. Перші аналізи показали наявність в організмі Зайцевої опіатів. Пізніше нарколог, який проводив огляд Зайцевої після аварії, зник.

Джерело: NewsRoom Kharkiv

Будуть масові перевірки: У Міноборони попередили, чого чекати ухилянтам

вівторок, 16 квітень 2024, 18:30

Запізніле прийняття закону про мобілізацію привело до того, що ухилянти почуваються «наче риба у воді», і намагаються за будь-якої можливості уникнути призову, передають Патріоти України. Але ситуація повинна змінитися дуже скоро, заявив заступник міні...

Заявив, що його "спровокували": Суд оштрафував на 17 тис. чоловіка з Кіровоградщини, який показав поліції статевий орган

вівторок, 16 квітень 2024, 17:57

Чоловіка з Кіровоградської області оштрафували на 17 тисяч гривень за те, що він показав поліції свій статевий орган. Той заявив, що його "спровокували", передають Патріоти України. Про це йдеться у вироку Новгородківського районного суду Кіровоградськ...