Всього годину на тиждень: У "ДНР" придумали свій підручник з української мови, радикально скоротиивши кількість годин на її вивчення

Діти на окупованих територіях зовсім не володітимуть українською, адже "міністерство освіти ДНР" залишило по півгодини в тиждень на мову і на літературу відповідно.

Ілюстрація:donpress.comСамопроголошене "міністерство освіти" "ДНР" розробило підручник з української мови для 1-х і 5-х класів шкіл. З книг повністю зникли національні символи і патріотичні тексти. У навчальних закладах для української мови і літератури виділили всього годину на тиждень. Про це повідомила "міністр освіти ДНР" Лариса Поляка, передають Патріоти України з посиланням на Диалог.

"За два роки роботи міністерства освіти взяли найкраще з того, що було і є в Україні, те, що є в Росії, і те, що наші педагоги Донеччини, які завжди славилися високим рівнем професіоналізму, вважають за потрібне донести дітям. Залишилися обов'язковими в нашій програмі (українська мова та література - ред.), але суттєво зменшилася кількість навчальних годин. Одна година в тиждень - по півгодини на мову і на українську літературу", - розповіла Поляка.

За її словами, 5 вересня ватажкові "республіки" Олександру Захарченку представили новий підручник української мови для 1-х і 5-х класів, розроблений донецькими педагогами.

"Повністю виключена українська символіка і складова націоналізму. Там залишилася українська література, культура, позбавлена будь-яких надбудов політичної спрямованості", - запевняє Поляка.

У той же час мешканка Макіївки Світлана каже, що її дочка в минулому році навчалася в третьому класі. Діти вивчали українську мову раз в два тижні, з такою ж періодичністю вони займалися українською літературою.

"Діти не розуміють української мови абсолютно. Вона стала для них чужою", - нарікає жінка.

Частині українців стаж враховуватимуть по-новому: Які нюанси варто знати всім

субота, 4 травень 2024, 21:25

25 квітня у Верховній Раді ухвалили пенсійний законопроєкт № 9453, який містить як позитивні зміни, так і ті, що ускладнять життя багатьом і нинішнім, і майбутнім пенсіонерам. Про це говорить у новому відео на Youtube-каналі «На пенсії» експерт Сергій ...

В центрі Ужгорода військовий зірвав шеврони з п'яного бійця, – журналіст

субота, 4 травень 2024, 20:53

Військовий, що перебуває на реабілітації, у центрі Ужгорода зірвав з бійця шеврони, який нібито перебував у нетверезому стані. Про це повідомив журналіст Віталій Глагола, передають Патріоти України. Подія трапилася у п'ятницю, 3 травня, на площі Шандор...