Втішний факт: Експерт розповів, як заробітчани сприймають свою працю в Польщі

Багато людей розцінюють цю країну виключно як місце для заробітків.
Не всі заробітчани хочуть жити в Польщі постійно. Ілюстрація: 112 Україна.

Переважна частина українців, які працюють у Польщі, приїжджають туди на заробітки і повертаються додому. Про це повідомив президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник у ефірі Еспресо.TV, передають Патріоти України.

У дослідження "Барометр трудової міграції" йдеться, що більша частина українців не хоче залишатися в Польщі для проживання. Вони розцінюють цю країну як місце для заробітків.

"Як на мене, це втішний факт, який вказує на те, що українці все ж таки повертатимуться назад до України. Мова наразі йде про циркуляційну міграцію", - заявив Воскобойник.

За його словами, особа, яка працює нелегально, повністю випадає з правового соціуму. У випадку травми на виробництві або відмови працедавця від виплати оплати людина залишиться сам на сам з цією проблемою.

"Тим не менш польська спільнота, об’єднання польських роботодавців застосовує максимально зусиль для повної легалізації ринку праці у країні", - додав він. За даними дослідження "Барометр трудової міграції", під кінець третього кварталу 2016 року в Польщі на основі легальних договорів працювало 172 тисячі українців, у 2017 році ця цифра піднялась до 302 тисяч осіб, а за даними на 1 січня 2018 року понад 400 тисяч українців працює легально.

"Тобто процес легалізації українців продовжується. Я вірю, що це процес не зворотній, і все більше, і більше українців працюватиме у Польщі легально", - підсумував Воскобойник.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...