"Вважаю себе українцем. Мова дуже мелодійна": Чоловік з Парагваю розповів, як за півроку вивчив українську

​На думку Андреса, українська мова в чомусь схожа на іспанську, хоча насправді вони дуже різні.

Ігор Андрес Веретко-Казмірчук. Фото:Буг

Чоловік з Парагваю захотів стати священиком в Україні і вивчив мову за півроку. Як передає Радіо Свобода, Ігор Андрес Веретко-Казмірчук має українське коріння, хоча сам народився в Парагваї, передають Патріоти України.

Коли він приїхав в нашу країну, говорив рідною іспанською та англійською, але пізніше вивчив державну мову. "Моя рідна мова - іспанська, хоча є українське коріння: мої дідусь і бабуся спілкувалися українською, але я не завжди розумів, що вони хотіли сказати. Коли я вирішив вчитися в Україні і приїхав на Волинь, то говорив тільки іспанською, португальською та англійською.

Українською міг сказати, наприклад, "добрий ранок", "дякую", "до побачення", - розповів Ігор Андрес Веретко-Казмірчук. На його думку, українська мова дуже мелодійна, але в чомусь схожа на іспанську.

"Українську мову я б охарактеризував як мелодійну. У цьому вона схожа на іспанську, хоча насправді вони дуже різні. Тобто жодних паралелей я собі не міг провести при вивченні, просто ходив з українсько-іспанським словником і запам'ятовував слова.

Що було важкого? Мабуть, зрозуміти нюанси використання деяких слів, наприклад, як "йти" і "їхати", - повідомив парагваєць. До слова, Андрес приїхав в Україну кілька років тому, навчався у Волинській духовній семінарії, а потім захотів стати священиком. Через 12 місяців після навчання мови, він став на ній думати.

"Я живу в Україні уже 7-й рік, і я не маю права вийти на вулицю і говорити з людьми, наприклад, іспанською. В Україні я повинен говорити українською мовою. І взагалі, чим більше я мешкаю тут, тим більше вважаю себе українцем." - зазначив чоловік.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...