Виявився не по зубах: Росіяни вже не зможуть з'їсти "Обамку"

Фабрика морозива "Славіца" в Набережних Челнах, випустивши в кінці квітня першу партію солодощів із зображенням темношкірого хлопчика, зупинила виробництво продукції через негативну реакцію в закордонних ЗМІ.

На упаковці шоколадно-вершкового морозива зображений темношкірий хлопчик. Фото: Анатолій Рагімханов / "Однокласники"

У Набережних Челнах (Росія) зупинили виробництво шоколадного морозива "Обамка", що викликало резонанс в іноземних ЗМІ, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За інформацією видання, на місцевій фабриці морозива "Славіца" пояснили, що партія "Обамки" "була пробною" і продовжувати випуск солодощів кондитери не планують.

На упаковці шоколадно-вершкового морозива, перша партія якого була випущена в кінці квітня, був зображений темношкірий хлопчик в яскравому одязі, з сережкою у вусі, браслетом на нозі і ескімо в руках.

Фінансовий директор фабрики "Славіца" Анатолій Рагімханов напередодні випуску продукції писав на своїй сторінці в "Однокласниках", що в Набережних Челнах "запущено виробництво в промислових масштабах шоколадного морозива" Обамка ".

"Досить симпатичний персонаж зображений на упаковці. Морозиво дуже смачне, для любителів шоколаду!", - рекламував продукт Рагімханов.

Використання в назві морозива зменшувального варіанту прізвища президента США Барака Обами викликало обговорення в ЗМІ на міжнародному рівні.

Зокрема, агентство Reuters відзначило, що, випускаючи морозиво під назвою "Обамка", російська компанія "намагається заробити на прохолодних стосунках між Москвою і Вашингтоном".

Депутат Законодавчих зборів Санкт-Петербурга від партії "Єдина Росія" Віталій Мілонов в коментарі Sobesednik.ru заявив, що "не став би їсти морозиво" Обамка ", так як це "пахло б марихуаною і гомосексуалізмом". "Тому що Барак Обама є носієм ідеї повного знищення сім'ї та прирівнювання її до гомосексуальних шлюбів", - пояснив він.


"З'являються ініціативи": Кого з українок можуть мобілізувати до ЗСУ

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:56

В Україні формують добровольчий підрозділ БПЛА для жінок, який працюватиме в тісній інтеграції з Силами оборони. Про це днями повідомив командир роти ударних БПЛА "Орден Сантьяго" Ігор Луценко, передають Патріоти України. За його словами, набір здійсню...

На Україну насувається сильне похолодання, температура впаде до -3°, - синоптик

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:38

В Україні очікується доволі сильне та тривале похолодання, передають Патріоти України з посиланням на синоптика Ігоря Кібальчича. "У першій декаді відбудеться відчутне похолодання, яке триватиме орієнтовно до середини місяця, після чого температура поч...