Викормиші Клименка: У Києві військова прокуратура "в'яже" чиновників податкових райадміністрацій за участь у злочинній схемі "Сім'ї"

Арештованим запропонували угоду зі слідством.

Олександр Клименко. Фото:112.ua

Високопосадовці податкових адміністрацій Солом'янського, Шевченківського та Печерського районів перебувають під слідством за звинуваченням у масовому розкраданні коштів у справі Клименка. Про це заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

За його словами, судом обрано більшості з них арешт. Чимало серед податківців - жінки. "Це керівники на рівні заступників, перших заступників і очільники податкових інспекцій міста Києва – Солом'янської, Шевченківської і Печерської", – уточнив він.

"Вони арештовані, їм визначені суми застави від 10 млн гривень і далі до ста. Їм також запропоновані угоди (зі слідством - ред)", – додав Матіос.

Прокурор розповів, що триває робота над збором доказів, проводяться очні ставки. Джерела видання повідомили про те, що мова йде про затриманих податківців у справі про відмивання коштів екс-головою Міністерства доходів і зборів Олександром Клименком, яка розслідується ще з 2015 року.

Як повідомлялося раніше, колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко і бізнесмен Сергій Курченко завдали Україні збитків на суму 198 млрд гривень. Про це 23 серпня повідомив генрокурор України Юрій Луценко.

Як відомо, проти Клименка існує два кримінальних провадження, зокрема, за незаконне відшкодування трьох мільярдів гривень податку на додану вартість та створення фірм для відмивання коштів. За словами слідчих, вже є постанова суду про арешт Клименка. Йому загрожує до 12 років ув'язнення.

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...