Викрадену з російського музею картину Шишкіна хотіли продати європейцю за 100 тисяч доларів та три кілограми наркотиків

Кур'єри, що перевозили наркотики і картину, були затримані.

Картина Шишкіна. Фото: Meduza

Співробітники МВС Білорусі вилучили у фігурантів справи про постачання наркотиків з-за кордону картину Івана Шишкіна, викрадену з одного з російських музеїв. Правоохоронні органи республіки, повідомляється на сайті МВС Білорусі, отримали оперативну інформацію про те, що в січні планується постачання в країну партії наркотиків з Росії і одночасне повернення в Москву якоїсь дорогої картини. Новину передають Патріоти України.

Кур'єри, що перевозили наркотики і картину, були затримані. Вилучене у них полотно було попередньо ідентифіковано як картина Шишкіна «Ліс. Ялини», що значиться в базі викрадених предметів мистецтва Інтерполу.

За попередніми даними, картину привозили в країну, щоб показати потенційному покупцеві з Європи, проте сторони не зійшлися в ціні і угода не відбулася. Картину планувалося відправити назад в Росію, де у Москві її повинні були продати громадянину однієї з країн ЄС за 100 тисяч доларів і три кілограми кокаїну.

Чоловік відмовився від мобілізації через пораду брата-військового: Стало відомо, чим це закінчилось

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:58

У Чернівецькій області до 1 року та 10 місяців обмеження волі засудили чоловіка, який отримав повістку, проте ухилився від мобілізації. На суді він заявив, що в армію не пішов, оскільки його брат-військовий порадив уникати служби. Про це йдеться у вир...

Під виглядом прогулянок із собакою: СБУ затримала у Харкові коригувальника РФ, який шпигував за позиціями ЗСУ (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:47

Служба безпеки України нейтралізувала діяльність ще одного російського коригувальника, що наводив російські ракети на військові об'єкти. Ним виявився житель Харкова. Для "прикриття" під час збору розвідданих він використовував собаку, якого нібито вигу...