Викритого у вимаганні хабара в $500 000 члена ВРЮ звільняти не будуть

Скоріш за все, мова буде йти про відпустку Гречківського на період розслідування його справи

Фото: www.logos.biz.ua

Вища рада юстиції відмовила у задоволенні прохання ГПУ про ініціювання звільнення Павла Гречківського з посади члена ВРЮ. Таке рішення оголосив голова ВРЮ Ігор Бенедисюк, повідомляють Патріоти України з посиланням на "УНІАН".

У рішенні роз'яснюється, що ГПУ не надала доказів порушення присяги Гречківським. Крім того, ВРЮ взяла до відома прохання Гречківського про тимчасове відсторонення його від членства. Як пізніше на прес-конференції пояснив голова ВРЮ, скоріш за все, мова буде йти про відпустку Гречківського на період розслідування його справи.

Нагадаємо, 21 вересня генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що Департамент справ у сфері економіки ГПУ разом з Департаментом "К" Служби безпеки викрили одного з членів Вищої ради юстиції у вимаганні 500 тисяч доларів за незаконний вплив на судове рішення. "Затримано посередника - арбітражного керуючого Мін’юсту, який у змові з членом ВРЮ отримав 150 тис. доларів", - сказав генпрокурор. Пізніше стало відомо, що йдеться про Павла Гречківського. Йому висунуто підозру за ст. 190 Кримінального кодексу України (замах на шахрайство). Сьогодні Печерський районний суд м. Києва має обрати йому запобіжний захід.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...