Винагорода за вбивство мера Старобільська склала 10 тисяч доларів (фото)

Двоє 22-річних чоловіків, які не мали постійного заробітку, погодилися на замовне вбивство

План вбивства мера розробив замовник. Фото: ГУ НП Луганської області

6 вересня у суді проходили слухання по справі щодо вбивства мера Старобільська Володимира Жевага. Підсудні виконали замовне вбивство за 10 тисяч доларів, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Нацполіції Луганської області.

"Але повернемося на початок 2016 року. 22 лютого місто Старобільськ сколихнула звістка про страшну подію – жорстоке, зухвале вбивство міського голови Володимира Живаги. Декілька пострілів в голову з вогнепальної зброї, практично в притул, були зроблені вбивцями на внутрішньому подвір’ї адміністративного будинку міської ради.

Для розкриття цього злочину були задіяні «акули» оперативної роботи та досвідчені фахівці з різних підрозділів Головного управління Національної поліції області. Була проведена величезна робота: слідчі опитали понад чотириста осіб – можливих свідків з числа працівників міської ради, місцевих жителів. Провели ряд складних експертиз. Вилучили усі відеозаписи з камер відео спостереження. Проаналізували майже весь життєвий шлях та професійну діяльність міського голови за останні роки, встановили усі його зв’язки. Стало зрозуміло – потрібно найбільш детально відпрацьовувати версію - вбивство, пов’язане з професійною діяльністю загиблого.

Не дарма кажуть, що біда згуртовує. Практично кожен місцевий житель намагався пригадати все до найдрібніших подробиць того злощасного дня й хоч якось допомогти поліцейським. І, нарешті, оперативники «потягнули» за ниточку, з якої крок за кроком почав розплутуватись цей «кримінальний клубок»: автівка, власники, продаж, зв’язки, зброя. Як результат – затримання та арешт. Під час обшуку у одного з фігурантів справи було вилучено кілька одиниць вогнепальної зброї, велику кількість набоїв, гроші, які були отримані за вбивство на замовлення, та автомобіль, на якому вбивці пересувались того злощасного дня.

Вирок у справі ще не винесено, все розповісти ми не можемо. Але про те, що дозволили слідчі, розкажемо.

Так, до двох жителів Марківського району звернувся замовник та запропонував їм за гроші скоїти вбивство. 22-річні чоловіки, не маючи постійного заробітку, але вже маючи певний кримінальний досвід, погодились на пропозицію. Авжеж, на кону стояли шалені гроші - біля десяти тисяч доларів.

Замовник розробив план вбивства, бо добре знав жертву та її спосіб життя. Забезпечив виконавців зброєю і патронами. Втілюючи у життя план замовника, марківчани почали справжню шпигунську сагу стосовно жертви. Відстежували шляхи пересування, час перебування на роботі, зустрічі, зв’язки.

У сусідньому районі недорого купили старенькі «Жигулі», на яких і приїхали до місця вчинення злочину. Майже чотири години зловмисники у дворі міської ради очікували свою жертву. А, коли після робочого дня Володимир Живага вийшов у двір, аби сісти до автомобілю та поїхати у своїх справах, один з них підійшовши ззаду, тричі вистрілив йому у потилицю.

Але, як з’ясувалось під час розслідування справи, вбивства на замовлення - це для затриманих було вже поставлено на «потік». Встановлено та доказано, що два роки потому у Марківському районі ними було скоєно ще замах на вбивство на замовлення заможної подружньої пари. Слідчі кваліфікували злочин як замах на умисне вбивство двох осіб з корисливих мотивів, вчинене на замовлення групою осіб у складі організованої групи. Прокуратура погодилась із кваліфікацією у повному обсязі.

У рамках кримінального провадження проведено безліч слідчих дій, зібрано достатньо доказів, які вказують на те, що зловмисники не збирались зупинятись й мали намір продовжувати свій «бізнес на крові». Тож невідомо, хто б мав стати наступною жертвою, якщо б професіонали з поліції не зупинили їх", - йдеться у повідомленні.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...