Випробування для українського правосуддя: Ще один екс-генпрокурор вирішив поновитися на посаді через суд

Олег Махніцький вирішив подати позов до суду услід за Віктором Шокіним.

Колишній виконуючий обов'язки генпрокурора Олег Махніцький услід за Віктором Шокіним виявив бажання відновиться на посаді через суд. Як розповів Махніцький в коментарі КП в Україні, метою його позову є перевірка українського правосуддя, передають Патріоти України.

"Я не рвуся повернутися на посаду генпрокурора. Відновитися я міг в будь-який момент протягом останніх трьох років, і вже давно міг звернутися з відповідним позовом до суду. І раніше було б це простіше зробити. Адже тепер доведеться думати, як відновлювати терміни позовної давності.

Але питання в іншому. Мене здивувала інформація про те, що Шокін має намір відновитися, адже у нього немає на це підстав. І для того, щоб випробувати наше правосуддя я теж подам позов. Для задоволення мого позову є більше підстав, ніж позова Шокіна. Адже мене звільняли без згоди Верховної Ради", - сказав Махніцький.

Також екс- в.о. генпрокурора не виключив, що подасть позов вже цього тижня. "Не обов'язково чекати 10 квітня - рішення щодо Шокіна. Я, можливо, подам позов у найближчий день. Якщо у нас залишилося справедливе правосуддя, то позов Шокіна буде відхилений", - вважає Махніцький.

Слід нагадати, що Махніцький виконував обов'язки генпрокурора України з 24 лютого по 18 червня 2014 року.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...