Високий чин Нацполіції труїв українців рибою із зони відчуження ЧАЕС

Керівник одного з підрозділів відділу поліції зони ЧАЕС налагодив вивезення риби із зони відчуження без проходження обов'язкового дозиметричного контролю.
Начальнику підрозділу відділу поліції зони ЧАЕС оголосили про підозру  Фото: Служба безпеки України.

Співробітники Служби безпеки України викрили чиновника Нацполіції в організації незаконного вивезення продукції з території зони радіоактивного забруднення Чорнобильської АЕС. Про це 20 березня повідомила прес-служба СБУ у Facebook, передають Патріоти України.

За даними спецслужби, керівник одного з підрозділів відділу поліції зони ЧАЕС у Київській області налагодив вивезення товарів, зокрема рибної продукції, із зони відчуження без проходження дозиметричного контролю. До протиправної діяльності поліцейський залучив співробітників поліції батальйону з охорони зони радіоактивного забруднення.

Небезпечну для здоров'я продукцію нелегально переправляли через контрольно-пропускний пункт "Дитятки" для продажу на території регіону. За попередніми оцінками, щоденний дохід фігурантів справи становив понад 150 тис. грн.

Начальнику підрозділу відділу поліції зони ЧАЕС оголосили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 364 (зловживання владою), ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 249 (незаконне зайняття рибним промислом) і ч. 4 ст. 267-1 (порушення вимог режиму радіоактивної безпеки) Кримінального кодексу України, вирішують питання про обрання запобіжного заходу.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...