Визначено лідерів: Складено рейтинг міст України за рівнем життя (інфографіка, відео)

Соціологи пояснили першість Вінниці та Харкова лояльністю населення до мерів міст.

Вінниця лідирує в рейтингу міст України за рівнем життя. Фото: ЖЖ.

Вінниця, Харків і Львів названі кращими містами в Україні за якістю послуг, роботи місцевої влади та іншими показниками, що визначають якість життя. Про це свідчать дані опитування соціологічної групи Рейтинг, проведеного спільно з International Republican Institute, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Як наголошується в дослідженні, в 2015 році трійка лідерів була аналогічною. Респонденти оцінювали свій рівень життя по 21 критерієм, що стосувалися міської економіки та благоустрою.

Засновник соціологічної групи Рейтинг Ігор Тищенко пояснив, що першість Вінниці та Харкова обумовлено лояльністю населення до мерів міст.

"Те, що зроблено у Вінниці ще Володимиром Гройсманом (був мером з 2006 по 2014 рік.), абсолютно влаштовує городян. Високі оцінки Харкова, незважаючи на негативний політичний шлейф за мером Геннадієм Кернесом, я можу пояснити так: харків'яни задоволені тим, що він зробив для міста в частині облаштування та розвитку інфраструктури ", - сказав соціолог.

Опитування проведене 20 січня - 8 лютого 2016 року в 22 обласних центрах України, а також в Маріуполі і Сєвєродонецьку на Донбасі. Кількість респондентів склала 17 600 чоловік. Статистична похибка - не більше 3,5%.

Російський футболіст поскаржився на ромів та маленьку зарплату в Словаччині

неділя, 5 травень 2024, 20:50

Російський футболіст Микита Глушков розповів, що його шокувало під час виступів у Словаччині, передають Патріоти України. «У словацькому місті Требішов було населення близько 30 тисяч, і третина – роми. Вечорами було небезпечно гуляти – раптом хтось із...

Зірка "Титаніка" і "Володаря перснів": Помер відомий британський актор

неділя, 5 травень 2024, 20:15

Британський актор Бернард Гілл, який зіграв капітана Едварда Сміта в оскароносному фільмі Титанік, помер 5 травня рано вранці. Сумну новину повідомив агент Гілла, передають Патріоти України. Бернарду Гіллу було 79 років. Причина смерті поки що не назив...