Вже не "король Донбасу": У Ахметова заявили про втрату контролю над шахтами в ОРДЛО

У холдингу ДТЕК вважають ситуацію, що склалася, результатом політичного конфлікту на Донбасі, заручником якого були і залишаються українці, український бізнес і українська економіка.

Рінат Ахметов. Фото:Crime.in.ua

Холдинг Ріната Ахметова ДТЕК не контролює роботу 11 вугледобувних підприємств на окупованих територіях Донбасу. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на офіційну заяву компанії, зазначають Патріоти України.

"Директори підприємств компанії ДТЕК: ПрАТ "ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу", ТОВ "Моспінське ВПП", ПрАТ "ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля", ТОВ "ДТЕК Східенерго" (ВП "Зуївська ТЕС"), ПАТ "ДТЕК Донецькобленерго", ТОВ "Техремпоставка" , ТОВ "ДТЕК Свердловантрацит", ТОВ "ДТЕК Ровенькиантрацит", ТОВ "Електроналадка", ТОВ "ДТЕК Високовольтні мережі" і ТОВ "ДТЕК Сервіс", розташовані на тимчасово неконтрольованій території Донецької і Луганської області, отримали повідомлення про необхідність перереєстрації в так званих "ДНР" і "ЛНР" і початку інвентаризації майна. Компанія вважає неприйнятною вимогу про перереєстрацію наших підприємств, ніякі форми тиску не змусять ДТЕК змінити юрисдикцію своїх активів", - йдеться в повідомленні.

У холдингу вважають ситуацію, що склалася, результатом політичного конфлікту на Донбасі, заручником якого були і залишаються українці, український бізнес і українська економіка.

"Підприємства, що працюють на неконтрольованої території, - частина єдиної української економічної інфраструктури. Розрив цього виробничого ланцюга унеможливить їх роботу, у шахт Донбасу немає інших ринків збуту вугілля, робота поза правовим полем України тягне серйозні юридичні наслідки для всіх покупців продукції, постачальників обладнання та матеріалів для даних підприємств. Це фактично означає зупинку підприємств, яка вплине на українців по обидва боки розмежування. Загальним підсумком стане драматичне зниження рівня доходів і зростання безробіття", - заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

У холдингу запевняють, що протягом трьох років військового конфлікту підприємства ДТЕК працювали виключно в рамках українського законодавства.

"Тільки за останній рік підприємства ДТЕК, що працюють в Донецькій і Луганській областях і зареєстровані в Україні, заплатили в український бюджет понад 2 млрд грн податків. Українські ТЕС працювали безперебійно, балансуючи енергосистему. 36 000 співробітників стабільно отримували заробітні плати і були забезпечені соціальною допомогою", - стверджують у холдингу.

"Ми боролися за збереження цих підприємств в економічній інфраструктурі України три роки, але забезпечити їх подальшу стабільну роботу ми не можемо. ДТЕК постарається зробити все можливе, щоб не залишити наших співробітників в біді, запропонувавши можливість переведення і працевлаштування на інших підприємствах компанії. Я сподіваюся, що міжнародна судова система і верховенство права дозволить ДТЕК відновити управління. Тоді ми зможемо повернутися до повноцінної роботи", - зазначив Тимченко.

За фактом втрати контролю над підприємствами, компанія звернулася в правоохоронні органи України, ДФС, податкові органи та державні фонди. Для захисту інтересів в українському і міжнародному правовому полі ДТЕК залучив юридичні компанії.

Водій загинув на місці: На Чернігівщині автівка врізалася в блокпост (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:50

В Чернігівській області 27 березня водій Renault Scenic на виїзді з міста Корюківка врізався у блокпост і загинув. Про це повідомляє обласна поліція, передають Патріоти України. Зазначається, що 23-річний водій автомобіля Renault Scenic не впорався з к...

Вагітній жінці світить в'язниця через... критику томатного пюре в соцмережі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:30

Жінка може потрапити до в'язниці після того, як написала критичний відгук про банку томатного пюре. Про це пише Daily Star, передають Патріоти України. Виробник Erisco Foods заявив, що 39-річна Чіома Околі завдала шкоди репутації їхнього бренду, коли н...