​И все так скрепно, все так благочинно: В Архангельську пам'ятник Сталіну поставлять поруч з монументом його жертвам

Мер міста Годзіш вважає, що пам'ятник Сталіну потрібен городянам, і обмежуватися бюстом не стануть

Про це повідомляє агентство «FlashNord», відзначаючи, що влада міста вже вирішує питання про художній образ майбутнього монумента, зазначають Патріоти України. До обговорення залучать представників громадськості, митців та архітекторів.

Новина прозвучала в ході поїздки градоначальника в Ломоносовський парк, де розташований і символ жертв політичних репресій - «Соловецький камінь» з бронзовим барельєфом і нагадуванням про репресії сталінського часу. Його встановили на початку дев'яностих на пожертвування жителів Архангельська.

Раніше з ідеями встановлення пам'ятників Йосипу Сталіну виступали комуністи в Смоленську, Саранську, Пензі та Орлі. У Карелії ж глава регіону Олександр Худілайнен в цілому навіть підтримав таку ідею, щоправда, запропонувавши винести її на громадські слухання.

В Україні подовжили пільгову ціну на електроенергію для населення: Стало відомо, на який термін

субота, 27 квітень 2024, 11:56

Кабінет Міністрів України подовжив дію пільгової ціни на електроенергію для населення до 31 травня. Попередній термін закінчується 30 квітня. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну, передають Патріоти України. За словами Шмига...

Готуватися до гіршого? У Раді заявили, що відключень світла в Україні не уникнути

субота, 27 квітень 2024, 11:49

Росія ракетними ударами по український енергосистемі вивела з ладу 6000 МВт, а це означає, що в Україні доведеться повертатись до графіків обмеження електропостачання. Про це в етері "Еспресо" заявив народний депутат України Олексій Кучеренко, передают...