"Ихтамнет" по-чеченськи: Кадирова спіймали на брехні про його бійців в Сирії (відео)

Нашивки бійців російський військової поліції, які спостерігаються на відео RТ з сирійської авіабази Хмеймім, повністю збігаються з шевронами чеченської військової поліції з Ханкали.

Чеченці воюють в Сирії. Колаж зі скрінів відео

Чеченські військові все ж опинилися в Сирії, незважаючи на те, що раніше глава Чечні Рамзан Кадиров заперечував формування таких військових підрозділів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Facebook російського блогера Рустема Адагамова і спільноти Conflict Intelligence Team.

Відзначимо, в Міноборони РФ 23 грудня заявили про те, що в Сирію прибула російська військова поліція, яка буде охороняти російський контингент в Алеппо і допомагати місцевій владі в забезпеченні правопорядку. "Чеченські військові підрозділи прибули до Сирії.

Раніше, після опублікування цього відео, Рамзан Кадиров заперечив формування таких підрозділів, назвавши цю інформацію "фальшивкою". "Це хвора фантазія тих, хто її вигадав", — заявив Кадиров", — написав Адагамов і опублікував відео.

При цьому в співтоваристві в Facebook Conflict Intelligence Team показали відповідний фотоколаж: нашивки бійців російський військової поліції, які спостерігаються на відео RТ з сирійської авіабази Хмеймім (зліва внизу на колажі), повністю збігаються з шевронами чеченської військової поліції на відео з Ханкали, опублікованому 6 грудня (зліва вгорі).

"При цьому шеврони відрізняються від інших шевронів російської військової поліції (праворуч). Це говорить про те, що в Сирію перекинутий саме той загін чеченської військової поліції, відправку якого в Сирію заперечував Рамзан Кадиров", — повідомляють в Conflict Intelligence Team.

"Турецький журналіст Мете Сохтаоглу повідомляє з посиланням на власні джерела, що російська військова поліція змінить в Алеппо підконтрольні Ірану радикальні шиїтські формування. Нагадаємо, в ході вивезення населення з Алеппо неодноразово повідомлялося про спроби проіранських бійців зупинити колони і навіть взяти заручників. В одному випадку повідомлялося , що такі дії припинили російські військові", — також пишуть в соцмережі.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...